ATP
O Djokovic απέκλεισε τους Ισπανούς! (vids)

 
O Djokovic απέκλεισε τους Ισπανούς! (vids)
© REUTERS/Pablo Morano
tennisnews team Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 - 20:16

Τι κι αν ταξίδεψε όλον τον πλανήτη τις τελευταίες ημέρες; O Novak Djokovic μπήκε στο γήπεδο σήμερα, μόλις 5 μέρες μετά την κατάκτηση του US Open, για να κερδίσει τον Alejandro Davidovich Fokina με 2-0 σετ και να αποκλείσει και μαθηματικά τους Ισπανούς από το Davis Cup!

Ούτε τζετ λαγκ, ούτε κούραση από τα συνεχόμενα ματς, ούτε τίποτα δεν πιάνει τον Novak Djokovic! Ο θρυλικός Σέρβος τενίστας, ο οποίος την Κυριακή κατέκτησε τον 24ο Grand Slam τίτλο του, την Τρίτη έφτασε στο Βελιγράδι και την Τετάρτη στη Βαλένθια, αγωνίστηκε σήμερα για το Davis Cup σε τελείως διαφορετικές συνθήκες, επικρατώντας του Νο.25 του κόσμου, Davidovich Fokina, με 6-3, 6-4.

Ο Djokovic, ο οποίος ανέτρεψε το 1-4 στο 2ο σετ και πήρε 5 games στη σειρά, απέκλεισε ουσιαστικά τους Ισπανούς με τη νίκη αυτή, σε μια απρόσμενη εξέλιξη για τη διοργάνωση.

Μεγάλο μέρος της "ζημιάς" έγινε την Τετάρτη, όταν η Τσεχία κέρδισε την Ισπανία με 3-0 και την έβαλε σε μεγάλους μπελάδες.

Από εκεί και πέρα οι Ίβηρες χρειαζόντουσαν μόνο νίκες για να συνεχίσουν στο τουρνουά και στο σημερινό tie με τη Σερβία δεν μπόρεσαν καν να πλησιάσουν σε αυτό.

Στο πρώτο rubber o Laslo Djere είχε κερδίσει τον Albert Ramos Vinolas με 6-4, 6-4 και με την επίσης straight sets νίκη του Djokovic, οι Σέρβοι "έγραψαν" το 2-0.

Θα ακολουθήσει διπλό, η νίκη όμως έχει κριθεί, όπως και η πρόκριση των Σέρβων, που μαζί με την Τσεχία έχουν 2-0 νίκες στον όμιλο της Βαλένθια. Η Ισπανία και η Κορέα αντίθετα έχουν 0-2 και θα αναμετρηθούν αύριο για την 3η θέση.

Αποστολή εξετελέσθη για τον Novak, που πιθανότατα να μην αγωνιστεί στο αυριανό tie με την Τσεχία, από το οποίο θα βγει η πρωτιά στον όμιλο της Βαλένθια, με την υπόθεση πρόκριση να έχει ήδη κριθεί.

Η Σερβία και η Τσεχία θα πάνε στη Μάλαγα το Νοέμβριο, ενώ θα απουσιάζει η Ισπανία, που θα είναι η διοργανώτρια χώρα!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots