3ος προημιτελικός σε Slam για τον Ruud (vid)

 
3ος προημιτελικός σε Slam για τον Ruud (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023 - 17:35

Μετά από 3 κλειστά σετ ο Casper Ruud πήρε τη straight sets νίκη επί του Nicolas Jarry και εξασφάλισε την παρουσία του στους προημιτελικούς του Roland Garros.

Ο περσινός φιναλίστ του Roland Garros, Casper Ruud, επικράτησε του φορμαρισμένου Nicolas Jarry με 7-6 (3), 7-5, 7-5 και κατάφερε να πάρει μια σημαντική πρόκριση, χωρίς να παίξει επιπλέον σετ.

Ο 24χρονος Νορβηγός κατάφερε να σώσει τα 14 από τα 17 break points που αντιμετώπισε στο σημερινό ματς, όντας γενικότερα ο πιο ουσιαστικός παίκτης στο γήπεδο στα πιο κρίσιμα σημεία.

Στο 1ο σετ είχε απωλέσει το προβάδισμα που πήρε με γρήγορο break, αλλά κατάφερε να το κερδίσει τελικά στο tie-break. Στο 2ο σετ ήταν πίσω με 1-4, ενώ στο 3ο βρέθηκε πίσω με 2-4, κατάφερε όμως και στα δυο να επιστρέψει από break και να τα κερδίσει στα 12 games, για να "κλειδώσει" τη νίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά αγώνα.

Για 3η φορά θα παίξει σε έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης ο Ruud, που και τις δυο άλλες φορές είχε φτάσει μέχρι τον τελικό, στο Roland Garros και στο US Open πέρσι.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Holger Rune με τον Francisco Cerundolo, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει σ' αυτόν τον προημιτελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots