ATP
Back-to-back τελικοί για τον Ruud (vids)

 
Back-to-back τελικοί για τον Ruud (vids)
© Barcelona Open
tn team Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 16:43

O Casper Ruud έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Tomas Martin Etcheverry σε δυο γεμάτα σετ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Βαρκελώνης, μόλις μια εβδομάδα μετά την παρουσία του στον τελικό του Monte-Carlo.

Το 2 στα 2 έκανε ο Casper Ruud, όσον αφορά την παρουσία του σε τελικούς στη φετινή χωμάτινη σεζόν.

Μια εβδομάδα μετά το Monte-Carlo, όπου ήταν φιναλίστ, ο 25χρονος Νορβηγός κέρδισε τον Etcheverry με 7-6 (6), 6-4 και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Barcelona Open.

Εκεί μάλιστα είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ξανά τον Στέφανο Τσιτσιπά, από τον οποίο έχασε τον τίτλο στο Monte-Carlo. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει στον άλλον ημιτελικό τον Dusan Lajovic.

Ο Ruud χρειάστηκε σχεδόν 1,5 ώρα για να κερδίσει ένα "μαραθώνιο" 1ο σετ, στο οποίο παρότι προηγήθηκε με 4-2, βρέθηκε σε δύσκολη θέση και αντιμέτωπος με διπλό break point στο 5-5, 15-40.

Έκανε το 6-5 και έχασε 2 set points στο 12ο game o Νορβηγός, ο οποίος τελικά οδηγήθηκε σε tie-break. Και εκεί η μάχη ήταν πολύ έντονη, με τον Ruud να σβήνει ένα set point στο 5-6 και τελικά να επικρατεί με 8-6.

Στο 2ο σετ οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break στην αρχή, όμως ο Ruud έκανε και δεύτερο break στο 5ο game, πέρασε μπροστά με 3-2 και έκτοτε δεν κινδύνεψε ξανά στο σερβίς του, για να ολοκληρώσει στα 10 games το σετ και να "κλειδώσει" τη νίκη του σε 1 ώρα και 57 λεπτά.

Για 22η φορά θα βρεθεί σε τελικό στην καριέρα του ο Ruud, ο οποίος θα διεκδικήσει τον 11ο τίτλο του (10-11). Στη φετινή σεζόν έχει ήδη 4 προκρίσεις σε τελικό, αλλά ακόμα δεν έχει κερδίσει τίτλο. Εκτός από το Monte-Carlo, είχε ηττηθεί και στους τελικούς του Λος Κάμπος και του Ακαπούλκο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots