ATP
Θα παίξει με τον γιο του Borg o Nadal

 
Θα παίξει με τον γιο του Borg o Nadal
© Nordea Open / Johan Lilja
tn team Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 - 20:24

O Rafael Nadal θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του στο Bastad τον γιο του θρυλικού Bjorn Borg, Leo.

Ο 21χρονος Σουηδός τενίστας, Νο.467 στον κόσμο, πήρε wild card από τους διοργανωτές του σουηδικού τουρνουά και κληρώθηκε να παίξει στον 1ο γύρο με τον κάτοχο 22 Grand Slam τίτλων, Rafael Nadal.

Ο Nadal, ο οποίος στα πρώτα χρόνια της καριέρας του συγκρίθηκε πολύ με τον Borg εξαιτίας των επιδόσεών σου στο Roland Garros, αλλά και στο Wimbledon, επίσης πήρε wild card από το Nordea Open, αφού αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.265 του κόσμου.

Επέλεξε ο 38χρονος Ισπανός το τουρνουά του Bastad, για να πάρει αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του λίγο πριν το μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

"Ήταν τρελό, γιατί εμφανίστηκε το όνομά μου αμέσως μετά του Rafa. Είμαι ενθουσιασμένος, θα είναι σπουδαίο ματς", είπε ο Borg.

Ο 21χρονος Leo είχε προπονηθεί με τον Rafa την Παρασκευή και τώρα θα τον αντιμετωπίσει κιόλας. Όπως είπε, ο Ισπανός ήταν ένα από τα ινδάλματά του μεγαλώνοντας.

"Ήταν μια καλή προπόνηση και φυσικά ο Rafa είναι ένα ίνδαλμα που έχω απ' όταν ήμουν παιδί. Ο αγώνας αυτός θα είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα μου. Ανυπομονώ και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος."

Αν κερδίσει τον Borg, o Nadal μπορεί να αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο το Νο.5 του ταμπλό, Cameron Norrie. O Βρετανός θα παίξει στον 1ο γύρο με τον Jozef Kovalik.

Στα προημιτελικά, Norrie και Nadal διασταυρώνονται με τον Αργεντινό Mariano Navone, που κάνει πολύ καλή χρονιά και έχει ανεβεί στο Νο.32 του κομου, ενώ στα ημιτελικά διασταυρωνονται με τον Casper Ruud. Στην άλλη μεριά του ταμπλό είναι οι Andrey Rublev και Tallon Griekspoor.

O Nadal θα παίξει και διπλό στο Bastad, αφού θέλει να προετοιμαστεί και για το διπλό των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου δήλωσε συμμετοχή μαζί με τον Carlos Alcaraz.

Στο Bastad θα κάνει μια ακόμα πολύ δυνατή συνεργασία με τον Ruud και στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσουν τους Νο.2 του ταμπλό, Guido Andreozzi και Miguel Reyes-Varela.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots