Έχασε ένα game στην πρεμιέρα η Swiatek (vids)

 
Έχασε ένα game στην πρεμιέρα η Swiatek (vids)
© USTA
tn team Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 - 20:25

H Iga Swiatek ξεκίνησε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τις υποχρεώσεις της για το US Open.

Δυνατά ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου της στο US Open η Iga Swiatek, η οποία συνέτριψε με 6-0, 6-1 σε 58 μόλις λεπτά τη Rebecca Peterson, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της φετινής διοργάνωσης στο Arthur Ashe Stadium.

H κορυφαία παίκτρια του κόσμου πέτυχε 20 winners και είχε 15 αβίαστα λάθη, ενώ αξιοποίησε τα 5 από τα 6 break points που δημιούργησε και φρόντισε να μην χάσει ποτέ το δικό της σερβίς.

Μετά το ασύλληπτο 1ο σετ, στο οποίο κέρδισε τους 25 από τους 32 πόντους που παίχτηκαν, χτύπησε ένα "καμπανάκι" για τη Swiatek στο ξεκίνημα του 2ου σετ, όπου βρέθηκε πίσω με 0-40 στο 1ο game.

Κράτησε το σερβίς της παρόλα αυτά, με τη Σουηδέζα να συνεχίζει να είναι σαφώς καλύτερη από πριν και να κερδίζει το 1ο της game λίγο αργότερα. Στο 3ο game η Swiatek είδε άλλο ένα service game της να περνάει από ισοπαλία (40-40), αλλά ούτε τότε επέτρεψε στην Peterson να κάνει κάτι περισσότερο.

Και αφού έμεινε μπροστά με 2-1 μετά απ' αυτό το καλό διάστημα της Σουηδέζας, η Swiatek φρόντισε να ολοκληρώσει τη δουλειά πολύ γρήγορα, κάνοντας 2 απανωτά break στα επόμενα λεπτά, για να πάρει και το 2ο σετ με εντυπωσιακό τρόπο.

Σε λιγότερο από μια ώρα πήρε το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του US Open η υπερασπίστρια του τίτλου, η οποία θα παίξει εκεί με την Daria Saville, που επίσης πολύ γρήγορα ξεπέρασε το πρώτο της εμπόδιο. Η Αυστραλή παίκτρια επιβλήθηκε της 17χρονης Αμερικανίδας Clervie Ngounoue με 6-0, 6-2 σε 73 λεπτά.

Εύκολες νίκες πέτυχαν και η Victoria Azarenka και η Karolina Muchova. H Azarenka επιβλήθηκε της Fiona Ferro με 6-1, 6-2, ενώ η Muchova κέρδισε την Storm Hunter με 6-4, 6-0.

Η Belinda Bencic απέκλεισε την Kamilla Rakhimova με 6-2, 6-4, ενώ πολύ καλή νίκη σημείωσε και η Taylor Townsend, επικρατώντας της Varvara Gracheva με 6-4, 6-2. Θυμίζουμε πως εκτός συνέχειας έμεινε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία ηττήθηκε από την Rebeka Masarova με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots