Πρόωρα αποχαιρετά και τη Νέα Υόρκη η Σάκκαρη (vids)

 
Πρόωρα αποχαιρετά και τη Νέα Υόρκη η Σάκκαρη (vids)
© Pete Staples / USTA
tn team Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 - 19:38

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να προσπεράσει το εμπόδιο της Rebeka Masarova κι έτσι αποχαιρέτησε πρόωρα και το US Open, γνωρίζοντας τον 3ο διαδοχικό αποκλεισμό σε 1ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης.

Μια κακή σεζόν όσον αφορά τα Grand Slam τουρνουά ολοκληρώθηκε σήμερα για τη Μαρία Σάκκαρη, που ηττήθηκε από τη Rebeka Masarova με 6-4, 6-4 στον 1ο γύρο του US Open.

Αυτή ήταν η 4η διαδοχική ήττα σε Grand Slam διοργάνωση για την Ελληνίδα τενίστρια, που είχε φτάσει στον 3ο γύρο του Australian Open κι έπειτα γνώρισε συνεχόμενους αποκλεισμούς από την πρεμιέρα της σε Roland Garros, Wimbledon και US Open.

Καθόλου κακό δεν ήταν το ξεκίνημα σήμερα της Σάκκαρη, που έκανε πρώτη το break και κατάφερε να προηγηθεί με 4-1 στο 1ο σετ. Αφού επέστρεψε από το 15-30, η Ισπανίδα κράτησε δύσκολα το σερβι της για να μειώσει σε 2-4 και στο επόμενο game πήρε και το break πίσω, μειώνοντας περισσότερο, σε 3-4.

Η Σάκκαρη είχε νέα ευκαιρία για να ανακτήσει τον έλεγχο και να πλησιάσει την κατάκτηση του σετ, αλλά η Masarova έσβησε break point στο 8ο game και ισοφάρισε σε 4-4, αποφεύγοντας παράλληλα το 3-5. Μετά απ' αυτό η Σάκκαρη δεν έδειχνε καθόλου καλά και έχασε για 2η συνεχόμενη φορά το σερβίς της, για να χάσει το σετ με 6-4, ένα σετ στο οποίο η Masarova κέρδισε 5 διαδοχικά games.

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη κατάφερε να αφήσει πίσω της αυτό το αρνητικό σερί και να ανασυγκροτηθεί για την ώρα, κρατώντας το σερβίς της στα πρώτα λεπτά του σετ.

Δεν μπορούσε ωστόσο να βρει πολλές λύσεις στα καλά σερβίς της Masarova και τελικά ήρθε και το κακό game από το σερβίς για τη Σάκκαρη, που στο 7ο game υπέστη ένα καθοριστικό break και έμεινε για 1η φορά πίσω στο 2ο σετ, με 3-4.

Η Masarova με love service game έκανε το 5-3 και αργότερα κράτησε με 30 το σερβίς της για να διαμορφώσει το τελικό 6-4, στο 2ο match point της. Χρειάστηκε 87 λεπτά η 24χρονη για να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα της από τη Σάκκαρη πριν λίγους μήνες στη Μαδρίτη, αλλά και για να πετύχει την 1η της Top 10 νίκη.

Ταυτόχρονα ήταν και η 2η νίκη της στο US Open, επιστρέφοντας στον 2ο γύρο μετά το 2021. Συνολικά σε Slam ήταν η 3η νίκη της, έχοντας πετύχει τις 2 απ' αυτές φέτος, αφού είχε μπει στον 2ο γύρο και στο Wimbledon αυτό το καλοκαίρι.

Η Ισπανίδα τενίστρια, Νο.71 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του US Open μια εκ των Anna Karolina Schmiedlova και Kateryna Baindl.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots