H Keys σταμάτησε την Andreeva (vid)

 
Madison Keys
Madison Keys © AELTC
tn team Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 - 15:15

H Madison Keys ανέτρεψε το εις βάρος της 3-6, 1-4 και σταμάτησε την εντυπωσιακή 16χρονη Mirra Andreeva, για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Wimbledon.

Η Keys θα επιστρέψει στα προημιτελικά του Wimbledon μετά από 8 χρόνια, χάρη στη νίκη της με 3-6, 7-6 (4), 6-2 επί της Andreeva.

Ήταν μια πολύ σπουδαία ανατροπή για την 28χρονη Αμερικανίδα, μια φορά φιναλίστ και 5 ημιφιναλίστ σε Grand Slams διοργανώσεις, που βρέθηκε πίσω με 3-6, 1-4 στα μέσα του 2ου σετ.

Κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4, ενώ αργότερα χρειάστηκε να σερβίρει 2 φορές για την παραμονή της στο τουρνουά, στο 4-5 και στο 5-6. Τα κατάφερε και στο tie-break είχε και το momentum, επικρατώντας με 7-4.

Στο 3ο σετ πια η Αμερικανίδα είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι, προηγήθηκε με το καλημέρα με 3-0 και προστάτευσε το σερβίς της ως το τέλος, σβήνοντας 3/3 break points. Στο 8ο game έκανε άλλο ένα break, για να "σφραγίσει" τη νίκη της σε 2 ώρες και 2 λεπτά αγώνα.

Η Keys θα είναι για 2η φορά στα προημιτελικά του Wimbledon, όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Aryna Sabalenka και Ekaterina Alexandrova.

Για την Andreeva, που έκλεισε τα 16 μόλις 1,5 μήνα πριν, ήταν ένα ακόμα φανταστικό τουρνουά. Η νεαρή Ρωσίδα έπαιξε με wild card στο 1000άρι της Μαδρίτης τον περασμένο Απρίλιο και έφτασε μέχρι τη φάση των "16". Στη συνέχεια έκανε το ντεμπούτο της σε ένα Slam στο Roland Garros, όπου από τα προημιτελικά έφτασε μέχρι τις "32" καλύτερες, για να έρθει το Wimbledon, όπου επίσης από τα προκριματικά κατάφερε να φτάσει στις "16" καλύτερες.

Στο επόμενο Grand Slam δεν θα χρειαστεί να παίξει προκριματικά η Ρωσίδα, η οποία από το Νο.102 του κόσμου θα κερδίσει περισσότερες από 30 θέσεις και θα είναι στο Top 70 της παγκόσμιας κατάταξης την επόμενη εβδομάδα, σε μια εντυπωσιακή πρώτη είσοδο στο Top 100.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots