Πολύ καλή νίκη για τη Χριστοφή και πρόκριση στο κυρίως ταμπλό

 
Πολύ καλή νίκη για τη Χριστοφή και πρόκριση στο κυρίως ταμπλό
tn team Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 - 21:32

Η Έλενα Χριστοφή απέκλεισε τη Lola Radivojevic στην Αλαμινό της Λάρνακας και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της ITF.

Η Χριστοφή έβγαλε εκτός το Νο.2 του ταμπλό των προκριματικών και Νο.328 στην παγκόσμια κατάταξη της WTΑ, τη Σέρβα Lola Radivojevic, κερδίζοντάς την με 4-6, 6-4, 10-8.

Παρότι έχασε το προβάδισμα με 4-0 στο 1ο σετ και η 19χρονη Radivojevic κέρδισε 6 games στη σειρά, η Χριστοφή είχε τα ψυχικά αποθέματα για να κάνει την ανατροπή, παίρνοντας από νωρίς το πάνω χέρι και στο 2ο σετ, χωρίς να χάσει τον έλεγχο αυτή τη φορά.

Στο match tie-break έχασε ένα προβάδισμα με 8-5 και η Radivojevic ισοφάρισε σε 8-8, με τη Χριστοφή να έχει πάλι την ψυχραιμία να ανταπεξέλθει και να κλείνει τελικά το ματς, κερδίζοντας τους 2 επόμενους πόντους.

Ήταν η 2η νίκη για τη Χριστοφή στα χωμάτινα γήπεδα του Robinson στην Αλαμινό της Λάρνακας, αφού χθες απέκλεισε και την Ιταλίδα Sofia Rocchetti, Νο.477 στον κόσμο, με 6-2, 7-5.

Η Μιχαέλα Λάκη ολοκλήρωσε σήμερα την προσπάθειά της στο ταμπλό των προκριματικών, στον τελευταίο γύρο, όπου ηττήθηκε από τη Γερμανίδα Julia Middendorf με 6-4, 6-3. Χθες είχε κάνει καλό ξεκίνημα στο τουρνουά η 18χρονη Ελληνίδα, επικρατώντας της Πορτογαλίδας Matilde Jorge με 6-0, 6-1.

Στα προκριματικά του τουρνουά των ανδρών, που ανήκει στην κατηγορία των 15.000 δολαρίων, αγωνίστηκαν οι Χρήστος Αντωνόπουλος και Γρηγόρης Σαμαρτζίδης. Ο Αντωνόπουλος ηττήθηκε από τον Μονεγάσκο Rocco Piatti σε ένα πολύ κλειστό ματς με 2-6, 6-4, 10-6, ενώ ο Σαμαρτζίδης από τον Ρουμάνο Alexandru Cristian Dumitru με 6-3, 6-1.

Αύριο ξεκινούν οι αγώνες για το κυρίως ταμπλό, με τη Δήμητρα Παύλου να κάνει την πρεμιέρα της, αντιμετωπίζοντας τη Γαλλίδα Carole Monnet, No.3 στο ταμπλό και Νo.191 στον κόσμο, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Την Τετάρτη θα αγωνιστούν η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η Χριστοφή, που ακόμα δεν γνωρίζουν τους αντιπάλους τους, αφού η προκριματική φάση θα ολοκληρωθεί αύριο.

Να σημειωθεί πως οι τρεις Ελληνίδες θα παίξουν και στο διπλό, με τις Χριστοφή και Παπαμιχαήλ, που έχουν παρτενέρ τις Nefisa Berberovic και Francesca Curmi αντίστοιχα, να είναι ήδη στα προημιτελικά με bye. Στον 1ο γύρο θα παίξει η Παύλου, με παρτενέρ την Κύπρια Μαρία Σιοπαχά, αντιμετωπίζοντας τις Sebasitanna Scilipoti και Celine Simunyu.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots