WTA
Κέρδισε τη μάχη και μπήκε προημιτελικά η Σακελλαρίδη

 
Κέρδισε τη μάχη και μπήκε προημιτελικά η Σακελλαρίδη
tn team Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 19:07

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε μια μάχη τριών ωρών με την Jennifer Ruggeri και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά 25.000 δολαρίων του Santa Margherita di Pula.

Μετά από μια τεράστια μάχη 2 ωρών και 59 λεπτών, η Σακελλαρίδη κατάφερε να επικρατήσει της Ιταλίδας Ruggeri με 6-7 (7), 7-5, 6-4 και να δώσει συνέχεια στην πορεία της στο χωμάτινο W35 τουρνουά της ITF.

Η 20χρονη Ελληνίδα τενίστρια έχασε ένα προβάδισμα με 5-3 στο 1ο σετ και αργότερα βρέθηκε αντιμέτωπη με set point στο 5-6, ενώ ήταν πίσω με 0-4 στο tie-break. Παρόλα αυτά επέστρεψε στο tie-break και είχε και 2 set points για να πάρει το 1ο σετ, η Ruggeri όμως ήταν εκείνη που το κέρδισε τελικά με 9-7, αποκτώντας ένα μεγάλο προβάδισμα στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια η Ιταλίδα έκανε και το break, για να προηγηθεί με 2-0 στο 2ο σετ. Δεν πτοήθηκε η Σακελλαρίδη, που κέρδισε τα 3 επόμενα games και έκτοτε δεν ξαναβρέθηκε πίσω σετ, το οποίο κατάφερε να κερδίσει με ένα νέο break στο 12ο game, για το 7-5.

Στο αποφασιστικό σετ η Ελληνίδα τενίστρια, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.280 στον κόσμο, προηγήθηκε με 4-1 και με 5-2. Η Ruggeri μείωσε σε 4-5, 30-0, αλλά η Σακελλαρίδη πήρε τους 3 επόμενους πόντους και τελικά έκλεισε το ματς σ' αυτό το game, στο 4ο match point της.

Ήταν η 2η νίκη για τη Σακελλαρίδη στο τουρνουά της Σαρδηνίας, όπου στον 1ο γύρο είχε κερδίσει την Giulia Carbonaro με 6-2, 6-3.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει μια ακόμα Ιταλίδα, την προερχόμενη από τα προκριματικά, Angelica Raggi.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots