Μέχρι τα προημιτελικά η Γκόγκου

 
Μέχρι τα προημιτελικά η Γκόγκου
Μέχρι τα προημιτελικά η Γκόγκου
tennisnews team Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 - 13:38

Στην προημιτελική φάση ολοκλήρωσε την προσπάθειά της για το Dema Cup η Ελευθερία Γκόγκου. Η 15χρονη Ελληνίδα πέτυχε δυο νίκες στη Σόφια της Βουλγαρίας και είχε γενικά πολύ καλή παρουσία στο τουρνουά της Tennis Europe. Καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι Δημήτρης Χούμης, Βασιλεία Γρίβα και Ιωάννα Τσάδαρη.

Η Ελευθερία Γκόγκου έφτασε μέχρι την τελική 8άδα του Dema Cup, πετυχαίνοντας δύο νίκες για τη διοργάνωση της 2ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe.

Στην πρεμιέρα της, η νεαρή Ελληνίδα αθλήτρια απέκλεισε τη Βουλγάρα Liliya Dimova, με 6-2, 3-6, 6-0. Στον 2ο γύρο κέρδισε ακόμα μια παίκτρια από τη Βουλγαρία, την Alexandrina Ilieva, με 6-2, 6-4.

Την προσπάθεια της 15χρονης Ελευθερίας, σταμάτησε στα προημιτελικά η Rozalina Youseva από τη Βουλγαρία, Νο. 2 στο ταμπλό, που την κέρδισε με 6-0, 6-3.

Δύο άλλες Ελληνίδες παίκτριες, οι Βασιλεία Γρίβα και Ιωάννα Τσάδαρη, ξεκίνησαν από τα προκριματικά τις προσπάθειές τους και μπήκαν στο κυρίως ταμπλό. Η Γρίβα κέρδισε στα προκριματικά τη Ρωσίδα Anastasia Kozlova, με 6-3, 6-2. Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό απέκλεισε τη Βουλγάρα Mikaela Konstantinova με 6-2, 6-3, στη φάση των "16" όμως τη σταμάτησε η Ρωσίδα Polina Akimova, Νο. 8 στο ταμπλό, που την κέρδισε με 6-2, 7-6 (3).

Η Ιωάννα Τσάδαρη είχε αποκλείσει τη Βουλγάρα Ralitsa Alexandrova, No. 3 στο προκριματικό ταμπλό, με 6-3, 7-6 (4), για να μπει στο κυρίως ταμπλό. Στον 1ο γύρο αντιμετώπισε τη Βουλγάρα Daniella Dimitrova, από την οποία γνώρισε την ήττα, με 6-2, 6-0.

Τέλος, στη Σόφια αγωνίστηκε και ο Δημήτρης Χούμης, ο οποίος επίσης μπήκε στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά. Στην πρεμιέρα του, ο Δημήτρης επικράτησε του Κύπριου Matija Matic με 6-0, 7-5. Στη συνέχεια ξεπέρασε με ανατροπή το εμπόδιο του Βούλγαρου Hristo Valeov, με 2-6, 6-4, 6-1, και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό.

Στον 1ο γύρο, ο 14χρονος Έλληνας αθλητής αντιμετώπισε τον Βούλγαρο Plamen Penev, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots