Πρωταθλητής και στα Τίρανα ο Αυγέρης

 
Πρωταθλητής και στα Τίρανα ο Αυγέρης
tn team Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 - 19:59

Μετά τις επιτυχίες του στην Μπίτολα και στην Αθήνα, ο Αλέξανδρος Αυγέρης κέρδισε τον 3ο του φετινό τίτλο Tennis Europe στα Τίρανα, στο 14άρι τουρνουά που διεξήχθη στο National Sport Park.

O Αυγέρης αναδείχθηκε πρωταθλητής στο διπλό του Albania Open, τουρνουά 3ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe, μαζί με τον Τσέχο Marek Smejcky.

Στον σημερινό τελικό, οι δυο αθλητές επικράτησαν των Ιταλών Francesco Cingoli και Nicola Di Lorenzo με 6-4, 6-4, για να ολοκληρώσουν το τουρνουά χωρίς να έχουν χαμένο σετ.

Ο Αυγέρης και ο Smejcky, Νο.2 στο ταμπλό, πέρασαν με bye στα προημιτελικά, όπου κέρδισαν τον Luka Lukovac και τον Ognjen Ristic με 6-2, 6-1. Στα ημιτελικά απέκλεισαν τους Νο.3 του ταμπλό, Kristiyan Enev και Denis Gaba με 6-0, 6-3.

Αυτός ήταν ο 2ος συνεχόμενος τίτλος για τον Αλέξανδρο, που την προηγούμενη Κυριακή κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό του Sotheby's Athens στην Αθήνα μαζί με τον Λιθουανό Erikas Maskolaitis.

Συνολικά ήταν ο 3ος τίτλος του στη χρονιά, αφού και στην Μπιτόλα της Βόρειας Μακεδονίας είχε κερδίσει στα διπλά σε ακόμα ένα 14άρι τουρνουά, καθώς και ο 4ος στην καριέρα του, αφού το 2022 κατέκτησε το Ptolemaida Juniors στην Πτολεμαΐδα, ένα 12άρι τουρνουά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αυτή ήταν η 3η διαδοχική εβδομάδα που έπαιξε σε έναν τελικό διεθνούς διοργάνωσης, αφού πριν από τον τίτλο στην Αθήνα ήταν φιναλίστ στην Πέγια στο Κόσοβο, στο 14άρι της Tennis Europe Peja Open.

Στο μονό του Albania Open, o Αυγέρης προκρίθηκε με bye στη φάση των "16", όπου ηττήθηκε μετά από ένα πολύ κλειστό ματς από τον Ιταλό Cingoli, με 7-6 (4), 6-7 (5), 6-3.

Στο τουρνουά συμμετείχαν ακόμη για την Ελλάδα ο Φίλιππος Σπανός και ο Ζαχαρίας Μάριος Παπαλουκάς, που και οι δυο ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στα προημιτελικά του διπλού και στον 1ο γύρο του μονού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots