ATP
Welcome back Delpo!

 
Welcome back Delpo!
Welcome back Delpo!
tennisnews team Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 - 18:09

O Juan Martin Del Potro κέρδισε τον Stan Wawrinka με 3-1 σετ στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας, πανηγύρισε την πρώτη Top 10 νίκη του από το 2013 και τη σημαντικότερη από τότε που επέστρεψε στη δράση, για να σφραγίσει ένα εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Wimbledon και το πιο σημαντικό, να δηλώσει ότι είναι πίσω στην ελίτ!

Μέσα σε αποθέωση και σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, ο Juan Martin Del Potro κέρδισε τον Stan Wawrinka με 3-6, 6-3, 7-6 (2), 6-3 στο Centre Court. Με τη νίκη αυτή, ο Αργεντινός προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Wimbledon για 4η φορά στην καριέρα του.

Ο Delpo πιστοποιεί την επιστροφή του στην ελίτ με τη νίκη αυτή, αφού είναι η δεύτερη μεγάλη νίκη που πετυχαίνει φέτος - μετά από εκείνη επί του Dominic Thiem στη Μαδρίτη - και η πρώτη Top 10 νίκη από το Νοέμβριο του 2013, όταν είχε κερδίσει τον Richard Gasquet στο Λονδίνο, για το ATP World Tour Finals. Τοp 5 νίκη είχε να πετύχει από τον Οκτώβριο του 2013, όταν απέκλεισε τον Rafael Nadal στα ημιτελικά της Σαγκάης.

Ο "Πύργος του Tandil" έκανε ένα πολύ ώριμο παιχνίδι σήμερα, το οποίο ολοκλήρωσε με 23 winners και 25 αβίαστα λάθη. Έμεινε με σετ πίσω αλλά αυτό δεν τον πτόησε. Έκανε γρήγορα το break στο 2ο σετ και προηγήθηκε με 4-1, για να διατηρήσει το προβάδισμά του μέχρι και το τέλος του σετ.

Στο 3ο σετ έγινε μια πολύ αμφίρροπη μάχη, με τους δύο παίκτες να ανταλλάζουν από δύο break στο ξεκίνημά του, φτάνοντας στο 2-2. Στη συνέχεια αμφότεροι κρατούσαν τα σερβίς τους και έλυσαν τις διαφορές τους στο tie-break, όπου ο Del Potro κέρδισε τους 5 τελευταίους πόντους και το κατέκτησε με 7-2.

Η αντεπίθεση του Αργεντινού συνεχίστηκε στο 4ο σετ. Ο Del Potro ήταν πιο απειλητικός και στο 6ο game έστειλε την προειδοποιητική βολή, χάνοντας δύο break points. Τελικά αξιοποίησε την 3η του ευκαιρία σε αυτό το σετ, στο 8ο game, για να "σπάσει" για άλλη μια φορά τον Wawrinka και να φτάσει στο 5-3. Στο 9ο game σέρβιρε επιτυχημένα για την πρόκριση και μετά από 2 ώρες και 43 λεπτά έβαλε τέλος στην αναμέτρηση.

Με την πολύ μεγάλη νίκη του, ο Del Potro έφτασε τις 16 νίκες στο All England Club, όπου αγωνίζεται για πρώτη φορά στα τελευταία τρία χρόνια. Ήταν ημιφιναλίστ την τελευταία φορά που έπαιξε στο Wimbledon, το 2013.

"Τα χέρια μου τρέμουν... Νιώθω ζωντανός! Ήμουν τόσο χαρούμενος σήμερα στο court. Είναι η δεύτερη ή η τρίτη καριέρα μου στη σύντομη ζωή μου. Ήταν πολύ λυπηρά τα δύο προηγούμενα χρόνια για μένα", δήλωσε συγκινημένος μετά από τον αγώνα ο Del Potro.

Ο Αργεντινός, ο οποίος χρησιμοποιεί το protected ranking του καθώς βρίσκεται στο Νο. 165 της παγκόσμιας κατάταξης, θα περιμένει την αναμέτρηση του Lucas Pouille με τον Donald Young για να μάθει τον αντίπαλό του στον 3ο γύρο του βρετανικού Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots