ATP
O Murray "μάζεψε" 3.190 βαθμούς!

 
O Murray "μάζεψε" 3.190 βαθμούς!
O Murray "μάζεψε" 3.190 βαθμούς!
tennisnews team Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 - 13:07

Ο Andy Murray ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της παγκόσμιας κατάταξης γι' αυτή την εβδομάδα, καθώς μπορεί να έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να φτάσει τον Novak Djokovic, αλλά μετά και τον τίτλο του στο Wimbledon, "μάζεψε" τη διαφορά του από τον Σέρβο κατά 3.190 βαθμούς!

Μετά και την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου του στo Wimbledon, o Murray κέρδισε 1.280 "καθαρούς" βαθμούς και έφτασε στους 10.195. Σε συνδυασμό με τον πρόωρο αποκλεισμό του Djokovic στο Λονδίνο - με τον Σέρβο να χάνει 1.910 βαθμούς, ο Βρετανός "ψαλίδισε" τη διαφορά τους κατά 3.190 βαθμούς.

Ακόμα ο Βρετανός απέχει 4.845 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Nole, αλλά σίγουρα έκανε ένα απαραίτητο βήμα, αν θέλει να ελπίζει στην άνοδό του στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Μέχρι χθες, οι διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν στους 8.035 βαθμούς!

Αρκετά πίσω από τον Murray είναι ο Roger Federer, ο οποίος βρίσκεται στο Νο. 3 του κόσμου, ενώ στο Νο. 4 είναι ο Rafael Nadal, που μείωσε τη διαφορά του από τον Ελβετό στους 655 βαθμούς, αφού ο τελευταίος δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τους βαθμούς που κέρδισε πέρσι στο Wimbledon.

Στο Νο. 5 βρίσκεται ο Stan Wawrinka και τις υπόλοιπες θέσεις της κορυφαίας δεκάδας συμπληρώνουν οι Kei Nishikori (No. 6), Milos Raonic (No. 7), Tomas Berdych (No. 8), Dominic Thiem (No. 9) και Jo-Wilfried Tsonga (No. 10).

Μετά και τον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam, ο 22χρονος Lucas Pouille από τη Γαλλία κέρδισε 8 θέσεις και ανέβηκε στο Νο. 21 του κόσμου, βελτιώνοντας το career high του. Το προσωπικό του ρεκόρ βελτίωσε και ο Steve Johnson, που κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο. 25 του κόσμου. 

Ο 19χρονος Alexander Zverev βελτίωσε αθόρυβα το career high, κερδίζοντας μια θέση για να φτάσει στο Νο. 27, ενώ ο Sam Querrey, που πέτυχε τη νίκη της χρονιάς αποκλείοντας από τον 3ο γύρο του Wimbledon τον Djokovic, κέρδισε 12 θέσεις και επέστρεψε στο Top 30 και στο Νο. 29.

Πολύ καλά τουρνουά πραγματοποίησαν και οι Nicolas Mahut και Jiri Vesely, που αμφότεροι έφτασαν μέχρι τους "16" του Wimbledon. O 34χρονος Mahut κέρδισε 9 θέσεις και είναι στο Νο. 42 - μόλις 5 θέσεις χαμηλότερα από το career high του - ενώ ο Vesely επέστρεψε στο Top 50, αφήνοντας πίσω του 14 θέσεις.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Από τους Έλληνες, πάντα πρώτος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος μάλιστα κέρδισε μια θέση, παρά το γεγονός πως δεν έδωσε αγώνα για επαγγελματικό τουρνουά τις τελευταίες εβδομάδες. Ο 17χρονος Στέφανος είναι σε νέο career high, στο Νο. 357 της παγκόσμιας κατάταξης.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots