ATP
"Ο Rafa είναι ένας τραυματισμένος άνθρωπος που παίζει τένις"

 
Senectus sollicitudin sapien
Senectus sollicitudin sapien Generated by FillItUp
tennisnews team Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 - 21:58

Μεγάλες κουβέντες από τον άνθρωπο που γνωρίζει όσο κανείς άλλος τον Rafael Nadal.

Ο λόγος βεβαίως για τον θείο του, Toni Nadal, που για 28 χρόνια ήταν ο προπονητής του Rafa.

"Ο Rafa θέλει να συνεχίσει να παίζει, παρά τα προβλήματα που έχει με το σώμα του. Αυτός θα συνεχίσει να είναι καθοριστικός παράγοντας. Κανείς δεν ξέρει μέχρι πότε θα μπορεί να παίζει. Ίσως 2 ή 3 χρόνια ακόμα. Αυτό που λέω είναι πως ο Rafa δεν είναι ένας τενίστας, είναι ένας τραυματισμένος άνθρωπος που παίζει τένις κι αυτό είναι πολύ δύσκολο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Toni, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Cinco Dias.

Ο 58χρονος τεχνικός, ο οποίος τις τελευταίες 2 σεζόν εργάζεται σταθερά στην ακαδημία που άνοιξε μαζί με τον Rafa στη Μαγιόρκα, μίλησε και για τη νέα γενιά, που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τη σκυτάλη από τους "παλιότερους" στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. 

"Οι νέοι παίκτες είναι καλοί, αλλά συνολικά όχι τόσο συνεπείς. Έχω δει πολλούς νέους παίκτες να παίζουν και δεν τους έχω δει να παλεύουν πολύ. Τους είδα να χάνουν από τον Rafa, από τον Djokovic και τον Federer, χωρίς καν να τα δίνουν όλα. Όταν μπαίναμε εμείς στην ΑΤΡ, οι καλύτεροι παίκτες ήταν από 21 έως 23 ετών. Τώρα οι καλύτεροι είναι 29, 30, 32 ή ακόμα και 37 ετών."

Τέλος, ο Toni έκανε ένα μικρό σχόλιο και για τον Carlos Moya, τον άνθρωπο που τον έχει αντικαταστήσει στην ομάδα του Nadal, έχοντας το ρόλο του βασικού προπονητή: "Το πιο σημαντικό πράγμα είναι πως εκτιμούν ο ένας τον άλλον και υπάρχει αλληλοσεβασμός. Αυτό είναι πολύ σημαντικό."

Ο Rafa βρίσκεται στη Μαγιόρκα αυτή την εβδομάδα και πραγματοποιεί τις πρώτες του προπονήσεις στο χώμα, στα γήπεδα της ακαδημίας του. Μετά και το νέο τραυματισμό που είχε στο γόνατο στο Indian Wells, αναμένεται να επιστρέψει στη δράση σε λιγότερο από 2 εβδομάδες, για το Monte-Carlo Masters. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots