ATP
"Διαγραφή" Moscarella από την ΑΤΡ

 
"Διαγραφή" Moscarella από την ΑΤΡ
"Διαγραφή" Moscarella από την ΑΤΡ
tennisnews team Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 - 8:19

Τον Οκτώβριο του 2019, ο Ιταλός chair umpire, Gianluca Moscarella, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από την ΑΤΡ, εξαιτίας σεξουαλικής παρενόχλησης σε ball girl. Αφού εξέτασε την περίπτωσή του, η ΑΤΡ αποφάσισε να τον διαγράψει τελείως από το tour.

Το συμβάν είχε λάβει χώρα σε Challenger της Φλωρεντίας, με τον Moscarella να δίνει δυο διαφορετικούς λόγους στην ΑΤΡ για να τον τιμωρήσει. Στον ίδιο αγώνα, αυτόν ανάμεσα στον Pedro Sousa και στον Enrico Dalla Valle, πρώτα παρενόχλησε ένα ball girl, κάνοντάς του άσεμνα σχόλια. Λίγες στιγμές μετά, εκμεταλλευόμενος την απουσία του Sousa σε toilet break, κατέβηκε από την καρέκλα του και μίλησε στον συμπατριώτη του, Dalla Valle, προσπαθώντας να τον εμψυχώσει και θυμίζοντας περισσότερο σε προπονητή και σε καμία περίπτωση διαιτητή. 

Και τα δυο περιστατικά καταγράφηκαν σε βίντεο και εξετάστηκαν άμεσα από την ΑΤΡ, που έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Moscarella. Ο Ιταλός διαιτητής είχε τον τίτλο του "gold badge", που είναι ο σημαντικότερος της ITF. Αυτό σημαίνει πως είχε δικαίωμα να διατητεύει αγώνες όλων των επιπέδων, ακόμα και σε Grand Slam.

Λίγους μήνες μετά, η ΑΤΡ αποφάνθηκε να τον διαγράψει τελείως από τα μητρώα της. Αυτό σημαίνει πως αν δεν αλλάξει κάτι, ο Moscarella δεν θα ξαναβρεθεί σε διοργάνωση της ATP, ενώ πιθανότατα θα ακολουθήσουν την ΑΤΡ τόσο η ITF, όσο και η WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots