ATP
"Ισόβιος" αποκλεισμός για τον Souza!

 
Joao Souza!
Joao Souza!
tennisnews team Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 - 17:22

O Joao Souza, πρώην Νο.69 στην παγκόσμια κατάταξη, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό εφ' όρου ζωής από τα γήπεδα, καθώς και με ένα πρόστιμο 200.000 δολαρίων από την ITF, καθώς κρίθηκε ένοχος για διαφθορά και στήσιμο αγώνων.

Το Tennis Integrity Unit, η μονάδα που είναι υπεύθυνη για την ακεραιότητα στο άθλημα, ανακοίνωσε την τελική απόφαση για την υπόθεση του Βραζιλιάνου τενίστα, που είχε ακρόαση νωρίτερα αυτό τον μήνα στο Λονδίνο. Ο 31χρονος τενίστας, είχε αποκλειστεί από την αγωνιστική δράση από τον Μάρτιο του 2019 και τους τελευταίους μήνες εξετάστηκε η υπόθεσή του.

Όπως αποκάλυψε η σχετική έρευνα, από το 2015 έως το 2019, ο Souza είχε συμμετοχή σε αρκετούς στημένους αγώνες σε επίπεδο Challenger και Futures στη Βραζιλία, στο Μεξικό, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Τσεχία.

O υπεύθυνος αξιωματικός για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Richard McLaren, βρήκε ένοχο τον Souza μετά από την ακρόασή του για την παραπάνω κατηγορία, καθώς επίσης και για το ότι δεν ενημέρωσε τις υπεύθυνες αρχές, δεν συνεργάστηκε με αυτές κατά τη διάρκεια της έρευνας, κατέστρεψε αποδεικτικά στοιχεία και ζήτησε από άλλους παίκτες να κάνουν "tanking", δηλαδή να ηττηθούν εσκεμμένα σε αγώνες τους. Γι' αυτό και η τιμωρία του αποκλεισμού του ήταν η μέγιστη δυνατή, ενώ πολύ μεγάλο είναι και το ποσό που πρέπει να πληρώσει.

Ο Souza έφτασε στο Νο.69 της παγκόσμιας κατάταξης τον Απρίλιο του 2015. Έχει αγωνιστεί σε όλα τα Grand Slam τουρνουά, έχει κατακτήσει 9 τίτλους Challenger και κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει κερδίσει 1,3 εκατομμύρια δολάρια από χρηματικά έπαθλα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots