ATP
Το παράνομο στοίχημα συνεχίζεται και στην αναστολή

 
Το παράνομο στοίχημα συνεχίζεται και στην αναστολή
Το παράνομο στοίχημα συνεχίζεται και στην αναστολή
tennisnews team Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 - 11:24

Την ώρα που όλα τα επαγγελματικά tour του διεθνούς τένις έχουν ανασταλεί εξαιτίας του κορωνοϊού, το Tennis Integrity Unit κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για 24 ύποπτα περιστατικά τους τελευταίους δυο μήνες, δείχνοντας πως η διαφθορά δεν "κόπασε" ούτε σ' αυτό το διάστημα!

Μπορεί επίσημες διεθνείς διοργανώσεις να μην διεξάγονται ούτε σε επίπεδο junior τους τελευταίους 3,5 περίπου μήνες, αλλά όλο και περισσότερα τουρνουά επίδειξης γίνονται σε πολλά μέρη του κόσμου, με πολλούς αγώνες τένις να λαμβάνουν χώρα καθημερινά και να συμπεριλαμβάνονται στα κουπόνια των στοιχηματικών εταιρειών.

Το TIU (Tennis Integrity Unit), το οποίο έχει δημιουργηθεί ως ανεξάρτητο όργανο στο άθλημα για να εξετάζει περιπτώσεις διαφθοράς και να τις φέρνει στο προσκήνιο, επεσήμανε στην τελευταία έκθεση που δημοσίευσε πως υπάρχουν 24 ύποπτες στοιχηματικές υποθέσεις στο τένις, μόνο τους τελευταίους 2 μήνες!

"Τα ύποπτα στοιχήματα στο τένις κατά τη διάρκεια του lockdown, αποτελούν μια σταθερή ένδειξη πως οι διεφθαρμένοι άνθρωποι που εμπλέκονται με το άθλημα παραμένουν ενεργοί και είναι πιθανό να αυξήσουν την εστίασή τους στο άθλημα, όταν επιστρέψει το επαγγελματικό tour", ανέφερε στην ανακοίνωσή του το TIU, που προηγουμένως είχε προειδοποιήσει σχετικά με τη διεξαγωγή των τουρνουά επίδειξης.

Ο κίνδυνος αυξήθηκε από τη στιγμή που τα έσοδα των παικτών που βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης μηδενίστηκαν. Το TIU και το πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ της ITF, φρόντισαν να δώσουν στους παίκτες ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το πως θα αντιμετωπίζουν τέτοιες περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια της αναστολής του tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots