Ούτε ο Berdych στους Ολυμπιακούς!

 
Ούτε ο Berdych στους Ολυμπιακούς!
Ούτε ο Berdych στους Ολυμπιακούς!
tennisnews team Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016 - 18:57

Μετά από τον Milos Raonic και τη Simona Halep, ο Tomas Berdych απέσυρε επίσης τη συμμετοχή του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εξαιτίας της ανησυχίας που επικρατεί γύρω από τον ιό Ζίκα.

Ο Berdych ακολούθησε τον Milos Raonic και τη Simona Halep, παίρνοντας τη δύσκολη απόφαση να αποσύρει τη συμμετοχή του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εξαιτίας του ιού Ζίκα.

Η ανακοίνωση του Berdych στο Twitter:

"Ρίο ντε Τζανέιρο. Ήταν μια δύσκολη απόφαση για μένα που έπρεπε να πάρω μετά από προσεκτική συζήτηση με την αγαπημένη μου. Είναι μια προσωπική απόφαση, αλλά ακόμα νιώθω την ανάγκη να δώσω τους λόγους μου στους υποστηρικτές και στους fans μου. 

Είναι εξαιτίας του ιού Ζίκα, που έχει εξαπλωθεί στη χώρα των Ολυμπιακών. Προσφάτως ξεκίνησα μια οικογένεια και δε θέλω να ρισκάρω το παραμικρό, μιας και η ύψιστη προτεραιότητά μου είναι η υγεία.

Απολογούμαι προς όλους που απογοητεύτηκαν από την απόφασή μου. Πιστεύω πως αν εξετάσετε περισσότερο την απόφασή μου θα καταλάβετε ότι έκαλα κανά και ανέλαβα την ευθύνη για την οικογένειά μου. Ελπίζω η αποστολή της Τσεχίας να φέρει πολλές επιτυχίες και ελπίζω πως θα έχω την τιμή να εκπροσωπήσω τα εθνικά χρώματα της Τσεχίας ξανά στο μέλλον."

O Berdych έχει αγωνιστεί 3 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχε πραγματοποιήσει την καλύτερη πορεία του το 2004 στην Αθήνα, όταν ήταν μόλις 19 ετών, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά. Το 2008 στο Πεκίνο έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο, ενώ το 2012 στο Λονδίνο αποκλείστηκε στον 1ο γύρο.

Τις τελευταίες μέρες ο Berdych έκανε διακοπές στον Σκορπιό και στη Μύκονο, μαζί με την σύζυγό του, Ester Satorova. 

 

Summer mood #scorpios

A photo posted by Tomas Berdych (@tomasberdych) on

 

Having some good steak @tomasberdych#mykonos

A photo posted by Ester Berdych Satorova (@esterberdychsatorova) on

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots