Djokovic: "Νιώθω χάλια, ελπίζω να κερδίσω ένα μετάλλιο αύριο"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 - 17:11

Ο Novak Djokovic ήταν συντετριμμένος μετά και τις δυο ήττες που είχε σήμερα στο Τόκιο, αλλά θέλει να αφήσει γρήγορα πίσω αυτή τη μέρα και να κάνει μια νέα αρχή αύριο, αφού θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει δυο μετάλλια για τη Σερβία.

"Νιώθω χάλια. Αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Έπαιξε καλύτερα, πρέπει να του δώσουμε τα εύσημα για την ανατροπή. Σέρβιρε πάρα πολύ καλά. Δεν είχα πολλές ευκαιρίες στα δεύτερα σερβίς και η απόδοση του δικού μου σερβίς έπεσε αισθητά από το 3-2 του 2ου σετ. Δεν είχα σχεδόν καθόλου εύκολους πόντους από εκείνο το σημείο κι έπειτα. Το παιχνίδι μου κατέρρευσε, νομίζω κέρδισε 8 games στη σειρά. Ήταν σα να σταμάτησα να παίζω, τον άφησα να επιτεθεί, είχα μικρό ποσοστό στο πρώτο σερβίς, δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά σ' αυτό το επίπεδο και με την πίεση που νιώθεις όταν αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου..." είπε ο Djokovic σήμερα, μετά τους δυο χαμένους ημιτελικούς που έπαιξε στο Ariake Tennis Park.

Θυμίζουμε πως απέναντι στον Alexander Zverev, o κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων ήταν μπροστά με σετ και με break στο 6-1, 3-2, δείχνοντας πως τίποτα δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Ο Zverev ωστόσο κατάφερε να κερδίσει τα 10 από τα 11 επόμενα games και να πανηγυρίσει με αυτό τον αναπάντεχο τρόπο μια από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας του, "γκρεμίζοντας" τις ελπίδες του Djokovic για το "Golden Slam".

Περίπου 3 ώρες αργότερα, ο Djokovic έχασε και στα ημιτελικά του μικτού διπλού, όπου έπαιξε με τη Nina Stojanovic. Η σερβική ομάδα ηττήθηκε από το δίδυμο της Ρωσίας, Elena Vesnina και Aslan Karatsev, κάτι που έκανε ακόμα χειρότερη τη μέρα του Nole.

"Κοιτάξτε, δεν ήρθα εδώ φρέσκος, ήρθα εδώ εξουθενωμένος συναισθηματικά, αλλά με μεγάλο κίνητρο και επιθυμία να κερδίσω ένα μετάλλιο για την πατρίδα μου. Αυτή τη στιγμή νιώθω χάλια, αλλά ελπίζω να κάνω ένα νέο ξεκίνημα αύριο. Θέλω να ανακάμψω και να κερδίσω τουλάχιστον ένα μετάλλιο για τη χώρα μου."

Στον μικρό τελικό του μονού, ο Djokovic θα αντιμετωπίσει στο Centre Court τον Pablo Carreno Busta στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας). Λίγο μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, θα διεκδικήσει το χάλκινο και στο μικτό διπλό μαζί με τη Stojanovic στο Court 1, ενάντια στους Αυστραλούς Ashleigh Barty και John Peers.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots