Θα φύγει χωρίς χρυσό από το Τόκιο ο Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 - 16:09

Μετά τον ημιτελικό του μονού, ο Novak Djokovic ηττήθηκε και στον ημιτελικό του μικτού διπλού, με αποτέλεσμα να χάσει κάθε ευκαιρία για να διεκδικήσει ένα χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο. Δυο ρωσικές ομάδες θα είναι στον τελικό του μικτού διπλού.

Οι Elena Vesnina και Aslan Karatsev έκαναν ένα ακόμη φανταστικό παιχνίδι και απέκλεισαν τη Σερβία του Novak Djokovic και της Nina Stojanovic με 7-6 (4), 7-5, για να προκριθούν στον τελικό του μικτού διπλού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Stojanovic και ο Djokovic είχαν ένα χαμένο set point στο 10ο game του 1ου σετ (4-5, 40-Α), αλλά το έχασαν και αργότερα έχασαν και το σετ στο tie-break. Στο 2ο σετ είχαν προηγηθεί με break από το 2-0 και έμειναν μπροστά μέχρι και με 4-2, όμως η ρωσική ομάδα ισοφάρισε στο 4-4 και με νέο break στο 12ο game πήρε και αυτό το σετ με 7-5.

Για τον Djokovic, αυτός ήταν ο δεύτερος χαμένος ημιτελικός μέσα σε 3 περίπου ώρες, αφού λίγο πριν μπει για να παίξει στο μικτό είχε ηττηθεί από τον Alexander Zverev στα ημιτελικά του μονού ανδρών. Έτσι, θα διεκδικήσει δυο χάλκινα μετάλλια αύριο, δεν θα έχει όμως τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάποιο χρυσό.

Στον τελικό του μικτού διπλού θα αναμετρηθούν δυο ομάδες από τη Ρωσία, αφού στον άλλον ημιτελικό νικητές ήταν η Anastasia Pavlyuchenkova και ο Andrey Rublev, που επικράτησαν μετά από ένα συναρπαστικό super tie-break των Ashleigh Barty και John Peers, με 5-7, 6-4, 13-11.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots