ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ZVEREV! - "Γκρέμισε" το όνειρο του "Golden Slam" (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 - 12:52

O Alexander Zverev ήταν πίσω με σετ και break από έναν Novak Djokovic που έμοιαζε και σήμερα ασταμάτητος, όμως ο Γερμανός κέρδισε τα 10 από τα 11 τελευταία games παίζοντας διαστημικό τένις και "γκρέμισε" το όνειρο του "Golden Slam"!

Σε έναν σπουδαίο ημιτελικό στο Τόκιο, ο Alexander Zverev κατόρθωσε κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο την πρώτη ώρα του αγώνα, κερδίζοντας τον Novak Djokovic με 1-6, 6-3, 6-1, για να μπει στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων και να εξασφαλίσει την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Ο τρόπος που έφτασε στη νίκη αυτή ο 24χρονος Γερμανός κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή αυτή την πρόκριση. Για περίπου μια ώρα είχε "στριμωχτεί στα σκοινιά" από τον τρομερό Djokovic, που όπως έκανε και στον χθεσινό προημιτελικό με τον Kei Nishikori, έβγαλε το καλύτερό του τένις στην επιφάνεια για ενάμιση περίπου σετ.

Στο 1ο σετ ο Zverev δεν έπαιζε άσχημα, κι όμως κατάφερε να πάρει μόνο ένα game από τον απίθανο Σέρβο. Στο 2ο σετ ο Γερμανός έκανε ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς, με αποτέλεσμα να δεχτεί το break και να μείνει πίσω με 1-6, 2-3.

Και ένω όλα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν αρκετό για να στείλει τον Djokovic στον τελικό, ο Zverev κατάφερε να κερδίσει 8 games στη σειρά και συνολικά τα 10 από τα 11 επόμενα games, για να φτάσει σε μια απίστευτη ανατροπή και να πετύχει ίσως τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του.

Μόλις ένα break είχε δεχτεί έως τώρα στο τουρνουά ο Djokovic, πριν υποστεί τα 4 διαδοχικά break από τον διαστημικό Zverev, που συνολικά έκανε 5 break στο δεύτερο μισό περίπου της αναμέτρησης.

Επίσης ο Γερμανός ήταν πολύ εντυπωσιακός και από τη γραμμή του σερβίς, ιδίως τις πιο κρίσιμες στιγμές. Στο 2ο game του τελευταίου σετ, μόλις είχε κάνει το 3ο διαδοχικό του break και προηγούταν με 1-0, κατάφερε να επιστρέψει από το 15-40 και να σβήσει συνολικά 4 break points του Djokovic, που μπορεί να άλλαζαν τελείως τον αγώνα.

Αυτό τον έβαλε μπροστά με 2-0 και αργότερα ο Σέρβος έκανε ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς, δείχνοντας πολύ επηρεασμένος απ' όλα όσα είχαν συμβεί στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Αυτό έφερε μπροστά τον Zverev με 3-0, που επέστρεψε από το 15-30 στο επόμενο game και κράτησε ξανά το σερβίς του για το 4-0. Με ακόμα ένα break, το 5ο του στα τελευταία 6 service games του Nole στο ματς, o "Sascha" έκανε το τελικό 6-1 στο 3ο σετ και ολοκλήρωσε τον τεράστιο θρίαμβό του σε 2 ώρες και 3 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Zverev σε 9 αναμετρήσεις (3-6) με τον Djokovic, που έχασε για πρώτη φορά μετά από 22 διαδοχικές νίκες που είχε, στο Βελιγράδι, στο Roland Garros, στο Wimbledon και στο Τόκιο. Επίσης, αυτή ήταν η πρώτη ήττα στη χρονιά για τον Σέρβο, σε ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά, δηλαδή Grand Slam ή Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το όνειρο του "Golden Slam", δηλαδή η κατάκτηση όλων των Slams και του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς, "γκρεμίστηκε" για τον Djokovic, που με την κατάκτηση των Australian Open, Roland Garros και Wimbledon, βρέθηκε σε πολύ καλή θέση για να γίνει ο πρώτος άνδρας τενίστας που θα το πετύχαινε στη συνολική ιστορία του αθλήματος.

Για 3η φορά στην καριέρα του, μετά από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008 (3ος) και του Λονδίνου το 2012 (4ος), θα αρκεστεί στη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου, το οποίο θα προσπαθήσει να κερδίσει αύριο απέναντι στον Pablo Carreno Busta.

Ο Zverev αντίθετα προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, όπου στην πρώτη του Ολυμπιάδα θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο και με πολύ καλές πιθανότητες μάλιστα, απέναντι στον Karen Khachanov από τη Ρωσία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots