Ήταν... Στέφανος στο 3ο σετ! (vids)

 
Ήταν... Στέφανος στο 3ο σετ! (vids)
tn team Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024 - 18:28

O Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες απέναντι στον Zizou Bergs στην πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις άφησε όμως πίσω του στο 3ο, όπου "καθάρισε" το ματς.

Για κάτι παραπάνω από 2 σετ, ο Bergs κατάφερε να στριμώξει για τα καλά τον Τσιτσιπά, που όμως μετά από ένα δύσκολο και σημαντικό κράτημα σερβίς στο ξεκίνημα του 3ου σετ, ανέβασε στροφές, έδειξε τη διαφορά κλάσης του με τον αντίπαλό του και έφτασε στη νίκη με 7-6 (6), 1-6, 6-1.

O Τσιτσιπάς είχε ένα νωθρό ξεκίνημα και βρέθηκε πίσω με break στο 2-3 εξαιτίας των δικών του αβίαστων λαθών, αντέδρασε όμως άμεσα και πήρε τα 2 επόμενα games, για να περάσει μπροστά με 4-3.

Ο Bergs πάντως συνέχισε να βάζει δύσκολα στον Τσιτσιπά, που χρειάστηκε να σβήσει break point στο επόμενο service game του στο 4-4, 30-40. Λίγο μετά ο Στεφ είχε την ευκαιρία του, ήταν η σειρά του Βέλγου όμως να σβήσει break point και συνάμα set point στο 5-6, 30-40, για να στείλει το σετ στο tie-break.

Εκεί η μάχη συνεχίστηκε, με τους δυο παίκτες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι το τέλος. Ο Bergs πήρε σε ένα σημείο προβάδισμα με mini-break για το 5-4, αλλά έκανε διπλό λάθος στη συνέχεια και έγινε το 5-5. Έπειτα ο Βέλγος πήρε τον πόντο στο επόμενο σερβίς του και είχε το πρώτο set point στο tie-break, ο Τσιτσιπάς όμως έμεινε ψύχραιμος, κράτησε το σερβίς του στους δυο επόμενους πόντους και τελικά πήρε το tie-break με 8-6, χάρη σε ένα πολύ ωραίο και μεγάλο ράλι στο οποίο έδειξε υπομονή και "έχτισε" τον πόντο.

 

Κι αν στο 1ο σετ δεν έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό, στο 2ο ανησύχησε με την απόδοσή του ο Στέφανος, ο οποίος είδε τον Bergs να κάνει πολύ καλό ξεκίνημα για το 3-0 και δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ στο σετ.

Στο 6ο game o Βέλγος έκανε μάλιστα το double break μετά από ένα game μεγάλης διάρκειας, έκανε το 5-1 και με love service game έκλεισε το σετ σε 6-1, δείχνοντας πως απειλεί για τα καλά τον Έλληνα πρωταθλητή.

 

Το 1ο game του 3ου σετ άλλαξε τα πάντα, με τον Τσιτσιπά να ξεκινάει ξανά υποτονικά και να αντιμετωπίζει break point, κατάφερε όμως να το σβήσει και να κρατήσει το σερβίς του.

Ξαφνικά σα να γύρισε ο διακόπτης μετά απ' αυτό, με τον Στέφανο να κυριαρχεί κατά κράτος τα επόμενα λεπτά αλλάζοντας το momentum. Κέρδισε 11 συνεχόμενους πόντους μετά το break point για να προηγηθεί με 3-0, ενώ έκανε και 2ο σερί break και έφτασε στο 5-0.

Το μόνο που κατάφερε ο Bergs ήταν να αποφύγει το "bagel", με τον Στέφανο να κρατάει ξανά το σερβίς του στο 7ο game και να "κλειδώνει" τη νίκη στο 6-1, έπειτα από 2 ώρες και 25 λεπτά παιχνιδιού.

 

Έστω και με αρκετά αγχωτικό τρόπο, ο Στέφανος έκανε αυτό που έπρεπε και θα παίξει και αύριο, απέναντι στον Dan Evans για τον 2ο γύρο. Ο 34χρονος Βρετανός δυσκολεύτηκε αρκετά νωρίτερα, αλλά απέκλεισε τελικά τον Moez Echargui με 6-2, 4-6, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots