Συνεχίζει την καριέρα του στη Μοντάνα ο Κανελλόπουλος

 
Συνεχίζει την καριέρα του στη Μοντάνα ο Κανελλόπουλος
tennisnews team Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 - 18:05

O Αλέξανδρος Κανελλόπουλος θα αποκτήσει έναν νέο ρόλο από αυτή τη σεζόν, στην ομάδα του Πανεπιστημίου του Missoula, στο Μontana. Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας είναι ένας πολλά υποσχόμενος πρωτοετής στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον προπονητή του. 

Ο Κανελλόπουλος, ο οποίος μεγάλωσε λίγο έξω από την Αθήνα, παίζει τένις απ' όταν ήταν 8 ετών. Είναι ένας από τους 5 πρωτοετείς παίκτες στην ομάδα του Kris Nord για φέτος.

Στην Ευρώπη, οι ταλαντούχοι παίκτες σαν τον Αλέξανδρο έχουν τρεις επιλογές όταν τελειώσουν το Λύκειο. Μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν τένις στο επαγγελματικό tour, μπορούν να πάνε σε κάποιο πανεπιστήμιο της Ευρώπης και να παρατήσουν το τένις, ή μπορούν να κάνουν και τα δύο, σε κάποιο κολέγιο των ΗΠΑ. Όταν ο Κανελλόπουλος αποφάσισε να ακολουθήσει την τελευταία διαδρομή, ο Nord ήταν ένας από τους πρώτους προπονητές που επικοινώνησε.

"Έστειλε ένα βίντεο και ένα βιογραφικό και πήγα αμέσως να κοιτάξω τα αποτελέσματά του. Ήταν πολύ καλός παίκτης κατά τη διάρκεια της πορείας του στα Juniors και όταν πήγαινε λύκειο", δήλωσε ο Nord.

Ο Κανελλόπουλος ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και εξέτασε Πανεπιστήμια στη Βόρεια Καρολίνα, στο Κεντάκι και στο Σικάγο, η Μοντάνα όμως ήταν η πρώτη του επιλογή.

"Μου αρέσει η ομάδα. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα της ομάδας. Επίσης συμπαθώ πάρα πολύ τον προπονητή και τον βοηθό του. Τέλος, μου άρεσε όλη η ατμόσφαιρα στην πανεπιστημιούπολη. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα εδώ", δήλωσε ο Κανελλόπουλος.

Υπήρξαν εμπόδια στην προσπάθεια του Αλέξανδρου να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να σπουδάσει. Το σημαντικότερο από αυτά ήταν η οικονομία της χώρας μας, που έχει επιβαρυνθεί από την κρίση. Ο Nord εξήγησε πως είχε έντονες ανησυχίες σχετικά με αυτό το θέμα.

"Υπήρξε μόνο μια ανησυχία σχετικά με την οικονομία της Ελλάδας και το γεγονός πως ήταν ακριβό το ταξίδι για τις ΗΠΑ. Το ποσό της υποτροφίας που έχει είναι μια πρόκληση για το πρώτο του έτους και είχα μια ανησυχία αν θα τα καταφέρει με την ελληνική κρίση", είπε σχετικά ο Nord.

Ο Κανελλόπουλος, ο οποίος έχει ζήσει αρκετά χρόνια κάτω από την κρίση της Ελλάδας, είπε πως τα ΜΜΕ της χώρας διογκώνουν τα προβλήματα, αλλά είδε σίγουρα μια αλλαγή στις συνθήκες διαβίωσης.

"Επηρεάζει τους πάντες. Δε μπορούσες να κάνεις αυτά που έκανες παλιότερα. Δεν μπορούσες να ξοδέψεις τόσα πολλά χρήματα, αλλά μπορούσες να ζήσεις μια καλή, φυσιολογική ζωή", εξήγησε ο Αλέξανδρος.

Ο Κανελλόπουλος έχει επιθετικό στυλ και επικαλείται το forehand του για να δυσκολέψει τους αντιπάλους του. Στο πρώτο του τουρνουά, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά των διπλών και στον 2ο γύρο του μονού. Η ήττα του στα μονά ήρθε από τον μετ' έπειτα φιναλίστ της διοργάνωσης.

Τώρα, προετοιμάζεται για να πάρει στο τοπικό τουρνουά της ITF, το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Albuquerque.

"Έχω και κάποιους άλλους καλούς πρωτοετείς, αλλά ένιωσα πως ο Αλέξανδρος ξεχώρισε λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους. Όχι μόνο για το τένις του, αλλά και επειδή είναι ένας αρκετά έτοιμος πρωτοετής στο κολέγιο. Δεν τον ταρακουνάει τίποτα και αυτού του είδους παιδιά θέλω να παίρνω στο πρωτάθλημα", δήλωσε ο Nord.

Αυτές τις μέρες, ο Κανελλόπουλος μαθαίνει το Missoula και, όπως λέει, έχει ήδη προσαρμοστεί στο νέο του σπίτι. 

"Έχω ήδη προσαρμοστεί, γιατί οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ φιλικοί. Στην Ευρώπη, οι άνθρωποι είναι πιο κλειστοί χαρακτήρες. Δεν μιλάμε πολύ, αν δεν γνωριζόμαστε. Εδώ είναι εντελώς διαφορετικά."

Έχει σκοπό να ακολουθήσει τον κλάδο των επιχειρήσεων, είτε λογιστικά, είτε οικονομικά, αλλά λέει πως δεν ξέρει ακόμα τι θα κάνει μετά από το κολέγιο.

"Μου αρέσει εδώ, είναι πολύ ωραία. Ελπίζω οι Grizzlies να τα πάνε καλά σε όλα τα αθλήματα και να έχουμε πολλούς θαυμαστές στην σεζόν του τένις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots