Στο Charleston η Παλάσκα

 
Στο Charleston η Παλάσκα
tennisnews team Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 - 13:11

Η Αναστασία-Μαρία Παλάσκα θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα της την επόμενη σεζόν, καθώς θα μετακομίσει στο Charleston των ΗΠΑ, για να αγωνιστεί στο αμερικανικό κολεγιακό πρωτάθλημα, με την ομάδα του College of Charleston.

Η Παλάσκα θα ταξιδέψει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στην επόμενη σεζόν του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ. Η 17χρονη Ελληνίδα αθλήτρια από τον Βόλο, είχε σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στο παιχνίδι της και στις κατατάξεις της χώρας μας.

Έφτασε μέχρι το Νο3 της κατάταξης της ΕΦΟΑ για τενίστριες έως 18 ετών και κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με το College of Charleston, για να πάρει από πολύ νωρίς μεταγραφή και υποτροφία για το αμερικανικό κολέγιο. Θα πραγματοποιήσει εκεί τις σπουδές της και παράλληλα θα συμμετέχει στο πρόγραμμα τένις του Πανεπιστημίου.

"Η Αναστασία θα είναι μια πολύ σημαντική προσθήκη στο πρόγραμμά μας", δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος τένις - που είναι ελληνικής καταγωγής - Άγγελος Αναστόπουλος. "Δουλεύει σκληρά και έχει βελτιώσει πολύ το παιχνίδι της. Είναι εξαιρετική ακαδημαϊκά και το καλύτερο μέρος είναι πως θα βελτιώσει και τα ελληνικά μου", συμπλήρωσε αστειευόμενος ο Αναστόπουλος.

"Από την αρχή, το Charleston φαινόταν η σωστή επιλογή για μένα. Η πόλη του Charleston και η πανεπιστημιούπολη, ακόμα και οι άνθρωποι, μου φαίνονται πολύ κοντά σε αυτό που έχω συνηθίσει. Ο προπονητής ήταν τόσο ευγενικός και φιλικός από την αρχή και με έκανε να αισθάνομαι πολύ ισχυρά κίνητρα για να γίνω μέρος της ομάδας. Νιώθω υπερήφανη που θα είμαι μια Cougar", δήλωσε η Παλάσκα.

Η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια, έχει κερδίσει 4 τίτλους στα εγχώρια Junior τουρνουά, ενώ στη σημαντικότερη διάκριση της καριέρας της, είχε κερδίσει το Preveza Cup τον περασμένο Ιούλιο στα διπλά (μαζί με την Ισπανίδα Lopez Giese), τουρνουά της Grade 5 κατηγορίας της ITF.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots