Οι επιτυχίες του Σταύρακα στην Αμερική

 
Οι επιτυχίες του Σταύρακα στην Αμερική
Οι επιτυχίες του Σταύρακα στην Αμερική
tennisnews team Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 - 16:20

Υπάρχουν ελληνόπουλα που με όπλο τη ρακέτα του τένις, ανοίγουν τα φτερά τους και πετάνε στους ορίζοντες της Αμερικής, κάνοντας σοβαρές σπουδές και διαπρέποντας παράλληλα στο κολεγιακό τένις. Ένας απ' αυτούς είναι και ο Μίνως Κίμων Σταύρακας, ο οποίος "φλερτάρει" με το να γίνει ο πολυτιμότερος παίκτης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πανεπιστήμιο Ithaca της Νέας Υόρκης.

Η γενιά του '98 στα αγόρια ήταν μια δυνατή χρονιά. Με εξαίρεση τον Στέφανο Τσιτσιπά, που ήταν πάντα στην κορυφή όλων και είχε ξεκάθαρους στόχους από παιδί, οι υπόλοιποι της 8άδας, Χρήστος Αντωνόπουλος, Βασίλης Ηλιόπουλος, Στάθης Τσιρανίδης, Μίνως - Κίμων Σταύρακας και Φάνης Κοντόπουλος, "σάλπαραν" για τις ακτές της Αμερικής, άλλος στο Νότο, άλλος στο Βορρά.

Ο Μίνως Σταύρακας είναι δευτεροετής στο Πανεπιστήμιο Ithaca στη Νέα Υόρκη σε double major φυσιοθεραπεία και οικονομικά. Πέρσι διακρίθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης!

Αλλά και το 2018 μοιάζει να μην τα πηγαίνει καθόλου άσχημα. Ο Μίνως - κι είναι ο μοναδικός από το πανεπιστήμιό του - έχει κάνει 8 νίκες στα μονά ενάντια στα πανεπιστήμια St. Laurence (Eric Tecce 6-2, 6-4), Union College (Del Schunk 6-0, 6-1), Franklin & Marshall (Jack Rothman 6-2, 6-4), Skidmore (Steven Koulouris 7-5, 3-6, 6-3), Hobart (Jonah Salita 6-3, 6-4), Vassar (David Grandham 4-6, 6-3, 6-1), College of New Jersey (Mitchell Sandres 6-4, 7-6) και Rit (Jared Ingoglia 6-0, 6-1).

Με άλλα λόγια, φλερτάρει να γίνει και πάλι ο πολυτιμότερος, ενώ αναγκάστηκε να αγωνιστεί και με τραυματισμό στους τελευταίους πέντε αγώνες του. Τα ελληνόπουλα όμως δεν έχουν ανάγκη. Είναι πλασμένα από τη φύση που είναι φτιαγμένα τα όνειρα. Είναι πλασμένα για υπερβάσεις. Πετούν και νικούν με ή χωρίς επιδέσμους, τιμώντας το όνομα της πολυπαθούσας και χιλιοτραυματισμένης Ελλάδας ανά τον κόσμο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots