"Απάνθρωπες οι συνθήκες στο Davis Cup"

 
"Απάνθρωπες οι συνθήκες στο Davis Cup"
"Απάνθρωπες οι συνθήκες στο Davis Cup"
tennisnews team Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 - 17:25

Μια σοβαρή καταγγελία έγινε από μια εργαζόμενη του Davis Cup της Μαδρίτης, που έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα El Diario, η εργαζόμενη κατήγγειλε άσχημες συνθήκες εργασίας, κακή οργάνωση από τους διοργανωτές, αλλά και έλλειψη προσωπικού, ενώ δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη ούτε με το μισθό της.

"Πληρωνόμασταν 7 ευρώ την ώρα και μάθαμε τα καθήκοντά μας μόλις λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το τουρνουά. Εγώ δούλευα στην είσοδο του σταδίου και τα ρούχα που μου έδωσαν ήταν πολύ ελαφριά. Κρύωνα, αλλά δε μου επέτρεψαν να φοράω κάτι άλλο. Επίσης δεν μας έδιναν φαγητό, καφέ ή οτιδήποτε να πιούμε μέσα στην ημέρα", αποκάλυψε η Raquel Ares, η οποία παραιτήθηκε μετά από 2 μέρες δουλειάς, αλλά ήταν σε επικοινωνία με συναδέλφους, που έμειναν έως το τέλος. 

"Μας είπαν να κάνουμε υπομονή. Πολλοί παραιτηθήκαμε, δεν υπήρχαν αρκετά άτομα. Μας απαγόρευαν ακόμα και να πάμε στην τουαλέτα", συμπληρώνει η καταγγελία της γυναίκας.

Θυμίζουμε πως το Davis Cup άλλαξε για πρώτη φορά μορφή, εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, με ένα συγκεντρωτικό τουρνουά, την τελική φάση, να γίνεται σε μια μόνο πόλη, στο τέλος της χρονιάς. Την σημαντική αυτή κίνηση της ITF, ενίσχυσε οικονομικά η επενδυτική εταιρεία του Gerard Piquet, Kosmos, η οποία ανέλαβε και την διοργάνωση του τουρνουά, στο Caja Magica της Μαδρίτης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots