Εξεταστική ...στο tennis!

 
Εξεταστική ...στο tennis!
Εξεταστική ...στο tennis!
tennisnews team Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 - 12:34

Έπεσε η αυλαία στο 1ο Open Τουρνουά Tennis Φοιτητών & Σπουδαστών με τις καλύτερες εντυπώσεις για τους συμμετέχοντες αλλά και τους συντελεστές της διοργάνωσης. Το FILA UNI-Tennis γνώρισε σημαντική επιτυχία στην 1η χρονιά της διεξαγωγής του αλλά αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί καθόλου τυχαίο. Υπάγεται στον θεσμό του Unileague που από το 2002 αποτελεί σημείο αναφορά για δεκάδες χιλιάδες σπουδαστές – αθλητές στα σπορ του μπάσκετ και mini soccer σε 10 πόλεις της Ελλάδας και στη Λευκωσία και τη Λεμεσό. Απλά φέτος ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για μια νέα διοργάνωση στο ίδιο πλαίσιο καθαρά τενιστική.

Συμπληρώθηκαν 4 κατηγορίες (μονό ανδρών, μονό γυναικών, διπλό ανδρών και διπλό μεικτό) με την κατηγορία του μονού των ανδρών να έχει τις περισσότερες συμμετοχές όπως είναι αναμενόμενο. Το επίπεδο των συμμετεχόντων δεν ήταν σταθερό καθώς συμμετείχαν από πολύ έμπειροι αθλητές μέχρι ερασιτέχνες – εμπειρικοί τενίστες και έτσι για όλους υπήρχε ενδιαφέρον. Στην πορεία μάλιστα η κλήρωση τα έφερε έτσι ώστε πολλοί δυνατοί αθλητές συγκρούστηκαν μεταξύ τους και έτσι έλειπαν κάποια φαβορί από την 16άδα κιόλας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Υφαντής και ο Χανιώτης που αποχαιρέτησαν στη φάση των 64, ο Αλετράς στη φάση των 32, ο Ζήσης και ο Μυλωνάκης στη φάση των 16 και οι Σαββόπουλος και Χριστοδούλου στη φάση των 8 (μιλώντας πάντα για το μονό των ανδρών). Αυτό συνέβη γιατί το τουρνουά διεξήχθη για πρώτη φορά κι έτσι δεν υπήρχαν βαθμολογίες τουλάχιστον για τους αδιαβάθμητους από την ΕΦΟΑ παίχτες. Πλέον η κατάταξη είναι γεγονός με διπλό συντελεστή (αποτελέσματα στο τουρνουά και κριτική επιτροπή) και στο 2ο τουρνουά οι ισχυροί θα μοιραστούν στο ταμπλό. Η συμμετοχή του Χρήστου Σοφιανού και του Tom Ανδρουτσέλη ξεχώρισαν με τον πρώτο να κατακτά το τρόπαιο σχετικά εύκολα στο μονό των αδρών και τον δεύτερο να συμμετέχει στο διπλό ως συμπαίχτης του πρώτου. Ο πρώτος (που είναι και νούμερο 26 στην Ελλάδα) υπέγραψε αυτόγραφα μετά τη λήξη του Τελικού σε πολλούς πιτσιρικάδες που εντυπωσιάστηκαν από την τεχνική και την απόδοσή του ενώ και ο δεύτερος (νούμερο 3 στους γεννημένους το 1990) άφησε με ανοιχτό το στόμα τον κόσμο που παρακολουθούσε λόγω του άπιαστου σερβίς του και της επίσης πολύ καλής τεχνικής κατάρτισης. Την δεύτερη θέση στους άνδρες κατέκτησε ο Κώστας Τάσης με πολύ καλή παρουσία ως το Τελικό και τη 3η ο Στάθης Κουσουνής που επίσης είχε πολύ σταθερή παρουσία σε όλη την διάρκεια. 

Στα μονά των γυναικών, μία ανάλογη κατάσταση παρατηρήθηκε με το ταμπλό να μην είναι ούτε κι εκεί τόσο δίκαια μοιρασμένο καθώς από νωρίς αποκλείστηκαν οι Λάνα Κοχάνοβα (Λημνιού), η Τσαούση και η Μπουλαντζά που υποχρεώθηκαν λίγο πολύ να φαγωθούν μεταξύ τους. Η Ασημάκου Μαριέλλα, με μία 2η Πανελλήνια θέση στο ενεργητικό της πριν 7 χρόνια έφτασε στην κορυφή επικρατώντας στον ημιτελικό της πολύ καλής Βέρας Κοκκίνη ποτ τελικά κατέληξε στην 3η θέση. Η πρώτη επίσης μοίρασε αυτόγραφα μετά τη λήξη και έδειξε πως παρά τις εγχειρήσεις και την ταλαιπωρία από τους τραυματισμούς, το τένις ...δεν ξεχνιέται! Την 2η θέση κατέλαβε η Μαχαίρα Μαρία με πολύ σταθερή παρουσία σε όλους τους αγώνες της.

Στα διπλά των ανδρών, στον τελικό οι Σοφιανός – Ανδρουτσέλης πήραν την πρωτιά με σκορ 6-0, 6-1 από τους Τάση – Παγκάνι ενώ στα διπλά μεικτά ο τελικός ήταν για πολύ σκληρά νεύρα με τους Υφαντή – Ασημάκου να επικρατούν στο νήμα των Ζήση – Φουντουλάκη με σκορ 7-6, 6-4.

Τόσο στον τελικό όσο και σε όλη την διάρκεια του τουρνουά η FILA, ως μέγας χορηγός της διοργάνωσης αποτέλεσε το Α και το Ω από άποψη παρουσίας αλλά και από άποψη ουσιαστικής συμβολής στην διεξαγωγή του τουρνουά. Ο δεύτερος στην τάξη χορηγός, το Gatorade, ήταν το επίσημο ποτό της διοργάνωσης και άκρως απαραίτητο κάτω από τον καυτό ήλιο του Ιουνίου. Τέλος το Tennisblog.gr όπως είναι γνωστό, ποτέ δε λείπει από αυτές τις διοργανώσεις  και είναι εδώ για να σας ενημερώνει τόσο για τις εξελίξεις στο τένις όσο και για κάθε νέα προκήρυξη της επόμενης σεζόν για το FILA UNI-Tennis Athens Open 2009.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots