Την 4η θέση η Εθνική κοριτσιών στα 18άρια

 
Την 4η θέση η Εθνική κοριτσιών στα 18άρια
tn team Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 - 21:03

Η Εθνική μας ομάδας στα κορίτσια έως 18 ετών πήρε την 4η θέση στο τουρνουά στο Maglie της νότιας Ιταλίας, για την προκριματική φάση του Junior Billie Jean King Cup.

H Εθνική των κοριτσιών U18 ηττήθηκε σήμερα από την Σλοβενία με 2-1 και έτσι κατέλαβε την 4η θέση στο προκριματικό τουρνουά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18, στο Maglie της Ιταλίας.

Η Άρτεμις Ασλανισβίλι κέρδισε την κορυφαία της Σλοβενίας, Ana Lanisek, με 6-4, 6-0, όμως η Pika Doberlet επικράτησε της Νικολίνας Παρετζόγλου με 6-2, 6-1.

Στο διπλό, που έκρινε την 3η θέση του τουρνουά, οι Doberlet και Pia Petelinsek κέρδισαν τις Ασλανισβίλι και Μαρίζα Τσιρώνη με 6-4, 6-4.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα είχε κερδίσει στον 1ο γύρο του τουρνουά την Τετάρτη το Ισραήλ με 2-1 και είχε μπει στις "4" καλύτερες ομάδες. Για τα ημιτελικά, είχε ηττηθεί την Πέμπτη από την Ισπανία με 2-1.

Η Ισπανία κέρδισε και την Ιταλία σήμερα με 3-0 και πήρε την 1η θέση του τουρνουά. Η Ιταλία ως 2η προκρίθηκε επίσης στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα γίνει το τριήμερο 7-9 Αυγούστου στο Granville της Γαλλίας.

Οι ομάδες έπαιζαν παράλληλα και για το Billie Jean King Cup, αφού οι 5 καλύτερες ομάδες της τελικής φάσης του Πανευρωπαϊκού θα προκριθούν στους τελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο τέλος της χρονιάς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots