Πρόκριση για την Εθνική κοριτσιών στα 18άρια

 
Πρόκριση για την Εθνική κοριτσιών στα 18άρια
tn team Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 - 22:15

Με την υπογραφή της Αρτέμιδος Ασλανισβίλι, η Εθνική Ελλάδας στα κορίτσια U18 κέρδισε την αντίστοιχη του Ισραήλ με 2-1 και έκανε το πρώτο βήμα για την είσοδο στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Ελλάδα κέρδισε το Ισραήλ με 2-1 και προκρίθηκε στην τελική 4άδα του προκριματικού τουρνουά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος "Summer Cups", στο Maglie στη νότια Ιταλία.

Η Άρτεμις Ασλανισβίλι, η οποία πρόσφατα έκανε μια πολύ μεγάλη πορεία μέχρι τα προημιτελικά του ατομικού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 στο Klosters της Ελβετίας, έβαλε την υπογραφή της και στη σημερινή νίκη της ελληνικής ομάδας.

Στα μονά, κέρδισε την Karin Altori με 6-4, 1-6, 6-3 και χάρισε έναν πολύ σημαντικό πόντο στην Ελλάδα.

Το Ισραήλ πήρε τον δικό του πόντο, χάρη στη νίκη της Noa Major επί της Νικολίνας Παρετζόγλου με 5-7, 6-3, 6-2, σε ένα γεμάτο παιχνίδι.

Στο καθοριστικό διπλό, η Ασλανισβίλι και η Μαρίζα Τσιρώνη κέρδισαν τις Altori και Major με το καθαρό 6-1, 6-2 και έκαναν το τελικό 2-1 για την Ελλάδα.

Αύριο η Ελλάδα θα έχει ένα πολύ πιο δύσκολο tie να παίξει, ενάντια στην Ισπανία, Νο.2 στο ταμπλό. Η νικήτρια ομάδα θα εξασφαλίσει και το ένα από τα δυο εισιτήρια της πρόκρισης στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots