5+1 ιστορίες που κέρδισε η ζωή!

 
5+1 ιστορίες που κέρδισε η ζωή!
5+1 ιστορίες που κέρδισε η ζωή!
tennisnews team Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 - 13:28

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, θυμόμαστε τις ιστορίες 6 ανθρώπων στις οποίες κέρδισε η ζωή.

Η Natalia Mayara έπρεπε να ακρωτηριάσει τα πόδια της όταν ήταν 2,5 ετών, καθώς ένα λεωφορείο πέρασε από πάνω της! Τους επόμενους μήνες νοσηλεύτηκε σε 3 διαφορετικά νοσοκομεία και τελικά κατάφερε να επιβιώσει, παρά τις ελάχιστες πιθανότητες που της έδωσαν αρχικά οι γιατροί.

Οι γονείς της τη στήριξαν από την πρώτη μέρα και φρόντισαν να ασχολείται με πολλές δραστηριότητες, που εκτός των άλλων τη βοήθησαν και στην κοινωνικοποίησή της. Μια από αυτές τις δραστηριότητες ήταν το τένις, που μπήκε στη ζωή της όταν ήταν 12 ετών και την άλλαξε για πάντα. Σήμερα είναι μια από τις καλύτερες τενίστριες στο τένις με αμαξίδιο στον κόσμο και έχει συμμετέχει 2 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μεταξύ άλλων πολλών διακρίσεων. (Περισσότερα...)

Η Jordanne Whiley γεννήθηκε με ατελή οστεογένεση, μια σπάνια ασθένεια που κάνει τα κόκκαλα του ανθρώπινου οργανισμού να σπάνε πολύ εύκολα και πολλές φορές χωρίς προφανή αιτία. Η ίδια έσπασε τα πόδια της τόσες φορές όσες δεν μπορεί καν να θυμηθεί!Χρειάστηκε να κάνει θεραπείες, πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και να βάλει ράβδους, ενώ ήταν ξεκάθαρο πως δεν θα μπορούσε να περπατήσει ποτέ. 

Ο πατέρας της, από τον οποίο κληρονόμησε την ασθένεια, της μεταβίβασε και το πάθος του για το τένις. Από πολύ μικρή ηλικία η Jordanne ασχολήθηκε με το άθλημα και κατάφερε να φτάσει μέχρι τις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, να κατακτήσει το Wimbledon στο μονό και άλλους 9 Grand Slam τίτλους στα διπλά! (Περισσότερα...)

H Esther Vergeer, πριν ακόμα γίνει 9 ετών, έμεινε παράλυτη μετά από μια εγχείρηση. Πριν τα προβλήματα που αντιμετώπισε ήταν ένα αθλητικό κορίτσι που έκανε κολύμβηση και μετά από τις εγχειρήσεις που έπρεπε να κάνει, συνέχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό, παίζοντας βόλεϊ, μπάσκετ και τένις. Tο τελευταίο ήταν εκείνο που την κέρδισε και στο οποίο "έχτισε" μια εξωπραγματική "αυτοκρατορία", κατακτώντας 162 τίτλους στο μονό, 134 στο διπλό, 48 Grand Slam και 7 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια. (Περισσότερα...)

Στην ίδια ηλικία με την Vergeer, έμεινε παράλυτος και ο Shingo Kunieda, εξαιτίας όγκου στο νωτιαίο μυελό. Ο Ιάπωνας, είναι πιθανότατα κορυφαίος όλων των εποχών στο τένις σε αμαξίδιο, με πολλές εβδομάδες στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, 22 Grand Slam στα μονά και 20 στα διπλά, 3 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και ένα διαστημικό ρεκόρ 106 σερί νικών, από το 2007 έως το 2010! (Περισσότερα...)

Διαφορετική είναι η ιστορία της Marianne Page, που ένα φρικτό ατύχημα στα 23 της χρόνια ήταν η αιτία που δεν ξαναπερπάτησε. Το τένις μπήκε στη ζωή της πολύ μετά απ' αυτό, στα 34 της χρόνια, μέσα από έναν φίλο της που την προσκάλεσε να παίξει στο τοπικό club.

Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και η Marianne, χωρίς να επιλέξει το δρόμο του πρωταθλητισμού και των ταξιδιών, κατάφερε να γίνει μια από τις κορυφαίες τενίστριες της χώρας! Παράλληλα, μαθαίνει τένις με αμαξίδιο σε νέα παιδιά και δουλεύει σκληρά για να κάνει πιο προσιτό το άθλημα στην πόλη της. (Περισσότερα...)

Μια ξεχωριστή ιστορία, είναι κι αυτή του Duck-hee Lee. Του νεαρού Κορεάτη τενίστα που γεννήθηκε με ολική κώφωση, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να παίξει τένις σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πρέπει να δείχνει επιπλέον προσοχή στις αποφάσεις των διαιτητών, τις οποίες αντιλαμβάνεται από τις κινήσεις των χεριών τους και από τις δονήσεις. Στο Juniors Circuit της ITF κατάφερε να φτάσει ως το Νο. 3 του κόσμου, ενώ τον Απρίλιο του 2017 έφτασε στο Νο. 130 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ. Σήμερα είναι 20 ετών και βρίσκεται στο Νο. 209. (Περισσότερα...)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots