"H σκληρή δουλειά κερδίζει το ταλέντο"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2016 - 14:58

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ένας από τους καλύτερους σχολιαστές τένις παγκοσμίως, ο Robbie Koenig, μίλησε για την κυριαρχία του Novak Djokovic, τους παίκτες που μπορούν να τον κερδίσουν στο μέλλον, ενώ έδωσε και συμβουλές στα νέα παιδιά. 

"Η σκληρή δουλειά κερδίζει το ταλέντο, όταν το ταλέντο δε δουλεύει αρκετά σκληρά. Επίσης η συμπεριφορά σου, καθορίζει το επίπεδό σου στη ζωή. Αν συνδυάσεις αυτά τα δύο, βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο. Να είσαι όσο καλύτερος μπορείς κάθε μέρα. Το ταλέντο είναι μόνο η αρχή", είπε ο Koenig, απευθυνόμενος στους νέους παίκτες που θέλουν να ασχοληθούν με το τένις.

"Υπάρχουν σετ που χάνονται ή κερδίζονται από τα αποδυτήρια", είπε Koenig, αναφερόμενος στο τεράστιο πλεονέκτημα που έχει αποκτήσει ο Novak Djokovic, εξαιτίας της πνευματικής του δύναμης. Στη συνέχεια, ο Νοτιαφρικανός σχολιαστής, προσπάθησε να κάνει μια πρόβλεψη για το ποιοι μπορούν να κερδίσουν τον Σέρβο στο μέλλον.

"Υπάρχουν δύο παίκτες, που μπορούν να τα καφέρουν. Ο Milos Raonic νομίζω πως πλησιάζει, έχει αυτή τη φλόγα. Ήταν πολύ σημαντική η νίκη του με τον Roger (Federer) στο Μπρίσμπεϊν, γιατί η αυτοπεποίθηση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η αυτοπεποίθησή του μεγαλώνει.

Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος και με τον Wawrinka. Κατάφερε να κερδίσει το πρώτο του major στην πρώτη ευκαιρία που είχε, μετά πήγε στον δεύτερο τελικό του και το έκανε ξανά! Και τις δύο φορές αντιμετώπισε τους παίκτες που ήταν στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης."

Συμβουλεύοντας κάποιον που προκρίνεται για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam, o Koenig είπε: "Πρέπει να παίξει ελεύθερα και να μη δώσει χώρο. Πρέπει να ρισκάρεις με τα χτυπήματά σου, αν χάσεις θα έχεις προσπαθήσει, δεν πρέπει να είσαι παθητικός", εξήγησε ο 44χρονος, ο οποίος ανέφερε και τα παραδείγματα των Wawrinka, Juan Martin Del Potro, Francesca Schiavone και Samantha Stosur, όταν κέρδισαν τους πρώτους Major τίτλους τους.

Η συζήτηση μεταφέρθηκε στον Νικ Κύργιο, για τον οποίο ο Koenig επίσης πιστεύει πως έχει τη "φλόγα" και το παιχνίδι για να κερδίσει τον Djokovic τα επόμενα χρόνια και να κατακτήσει Grand Slam τίτλους. Τέλος, η συνέντευξη έκλεισε με ένα σχόλιο του Koenig για τη νέα γενιά των παικτών, αλλά και με την άποψή του για τις γρηγορότερες επιφάνειες στο άθλημα.

"Τα αθλητικά προσόντα θα συνεχίσουν να είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στο μέλλον. Επίσης η ελαστικότητα είναι υποτιμημένη, είδαμε πόσο σημαντική είναι με τον Novak, αλλά και σε άλλα αθλήματα. Τέλος, θεωρώ πως η ΑΤΡ και οι διοργανωτές των τουρνουά πρέπει να επιταχύνουν τις επιφάνειες, επειδή η τεχνολογία των ρακετών ευνοεί τους baseliners. Όταν οι επιφάνειες είναι αργές, είναι πολύ δυσκολότερο για τους baseliners να κάνουν σερβίς και βολέ και βολέ γενικότερα."

 

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots