Πρωτοποριακή υπηρεσία ψυχολογίας για αθλητές στο ITF στα Ιωάννινα

 
Πρωτοποριακή υπηρεσία ψυχολογίας για αθλητές στο ITF στα Ιωάννινα
tn team Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 - 16:03

Μια πρωτοποριακή και καινοτόμο υπηρεσία ψυχολογίας, που χρησιμοποιείται από αθλητές Ολυμπιακού επιπέδου, αλλά και από τη NASA, είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν με τη βοήθεια του αθλητικού ψυχολόγου-ψυχοφυσιολόγου Ορέστη Πανούλα, αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος στο ITF Ioannina Cup την εβδομάδα που μας πέρασε.

Ο αθλητικός ψυχολόγος-ψυχοφυσιολόγος και πρώην πρωταθλητής Ελλάδος τένις στους έφηβους Ορέστης Πανούλας έδωσε την ευκαιρία σε αθλητές να προπονήσουν τη συγκέντρωσή τους μέσω της ανάλυσης εγκεφαλικών κυμάτων καθώς και να προπονήσουν την ψυχική τους ισορροπία με μία καινοτόμο μέθοδο προπόνησης αναπνοής, η οποία λειτουργεί με ειδικό πρόγραμμα στον υπολογιστή.

Μιλώντας στο tennnisnews.gr ο Ορέστης μας είπε: "Η μετρήσιμη προπόνηση ψυχολογίας του αθλητή είναι κάτι το οποίο δουλεύω χρόνια με αθλητές από Αμερική, Ολλανδία και πρόσφατα Ελλάδα. Είναι μία καινοτόμος μέθοδος που έχει χρησιμοποιηθεί από αθλητές Ολυμπιακού επιπέδου, καθώς και τη NASA. Σε συνδυασμό με την παραδοσιακή ανάπτυξη ψυχολογικών δεξιοτήτων μέσω της αθλητικής ψυχολογίας πιστεύω πως αποτελεί την χρυσή τομή για αθλητές που επιθυμούν να βελτιώσουν πλέον με μετρήσιμο τρόπο τη συγκέντρωση τους, να διαχειριστούν την πίεση, και να ελέγξουν καλύτερα τα συναισθηματα τους."

Μερικοί απο τους αθλητές μοιράστηκαν που χρησιμοποίησαν την υπηρεσία, μοιράστηκαν την εμπειρία τους μαζί μας.

"H προπόνηση εγκεφάλου με βοήθησε στο να συγκεντρώνομαι πριν και κατά την διάρκεια του πόντου, καθώς και στο να επαναφέρομαι ξανά και γρήγορα σε περίπτωση που χάσω την ψυχραιμία μου μέσα στον αγώνα."
Δήμητρα Παύλου

"Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και παράλληλα με την βοήθεια του τεχνολογικού εξοπλισμού έχεις άμεση πρόσβαση στα αποτελέσματα της κάθε δοκιμασίας, που είναι αλληλένδετα με το παιχνίδι του τένις και σε βοηθούν να καταλάβεις σε βάθος π.χ. το επίπεδο της συγκέντρωσης."
Αθηνά Πήττα

"Η προπόνηση εγκεφάλου και αναπνοής ήταν μία από τις καλύτερες εμπειρίες που έχω δοκιμάσει μέσα στο χώρο του τένις, και πραγματικά με βοήθησαν. Πιστεύω πως θα τις θυμάμαι και πριν από τα παιχνίδια μου και κατά την διάρκεια τους."
Αλεξάνδρα Μάγια

"Η εμπειρία μου με την προπόνηση εγκεφάλου και τα νέα μηχανήματα ήταν μοναδική γιατί είδα ότι πλέον μέσω της τεχνολογίας μπορείς να καταγράψεις την κάθε σου σκέψη και το πως νιώθεις, με αποτελεσμα να δεις και να καταλάβεις που ειναι το πρόβλημα και τι μπορείς να βελτιώσεις."
Ευγένιος Βασιλάκης

"Μετά την συνεδρία και έχοντας παίξει με αρκετούς αθλητές στα Γιάννενα χρησιμοποιώντας την τεχνική αναπνοών που δουλέψαμε κατάλαβα ότι είναι από τα πιο σημαντικά μέρη του παιχνιδιού γιατί με επιστρέφουν σε κατάσταση ηρεμίας είτε είμαι μπροστά στο σκορ και έτσι θέλω να διατηρηθώ είτε είμαι σε μια άσχημη μέρα και χάνω με διαφορά και θέλω να ξαναμπώ στο παιχνίδι."
Ορέστης Σίκαλος

Ορέστης Πανούλας
B.A, M.Sc, PhD (c)
Αθλητικός Ψυχολόγος- Ψυχοφυσιολόγος
+30 6971710081
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.eliteperformancementor.com

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots