ATP
Πρωταθλητής στο Αμβούργο ο Klizan (vid)

 
Πρωταθλητής στο Αμβούργο ο Klizan (vid)
Πρωταθλητής στο Αμβούργο ο Klizan (vid)
tennisnews team Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 - 20:13

Πέντε μήνες μετά από τον πρώτο του τίτλο σε 500άρι τουρνουά, ο Martin Klizan κέρδισε ακόμη έναν, στο Αμβούργο της Γερμανίας. Ο Σλοβάκος φύλαξε το καλύτερο για το τέλος και πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του στην εβδομάδα στον τελικό του German Open, για να κερδίσει άνετα τον Pablo Cuevas και να κάνει το 5 στα 5 σε τελικούς ΑΤΡ!

Ο Martin Klizan φύλαγε το καλύτερο για το τέλος, καθώς έπαιξε το καλύτερό του τένις στον τελικό του German Open και κέρδισε τον Pablo Cuevas με 6-1, 6-4, στο Αμβούργο.

Η νίκη αυτή έστειλε τον Σλοβάκο στην κορυφή του τουρνουά της σειράς ATP World Tour 500 της Γερμανίας, μόλις 5 μήνες μετά από τον πρώτο τίτλο του σε τόσο μεγάλο τουρνουά, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Επίσης ο Klizan βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς στο άψογο 5-0 νίκες.

Ο 27χρονος Σλοβάκος πραγματοποίησε εντυπωσιακό ξεκίνημα στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 5-0 στο 1ο σετ, αξιοποιώντας και τις δύο ευκαιρίες για break που είχε δημιουργήσει. Κυριαρχούσε στα service game του και δεν άργησε να κλείσει το σετ με 6-1.

Ο τελικός συνέχισε να είναι μονόπλευρος και στο 2ο σετ, παρά το γεγονός πως ο Cuevas στεκόταν καλύτερα. Ο Klizan έκανε το break στο 5ο game (3-2), αλλά ο Ουρουγουανός απάντησε και ισοφάρισε σε 3-3. Τελικά έγινε και τρίτο συνεχόμενο break, με τον Σλοβάκο να αποκτά ξανά το πάνω χέρι, κάνοντας το 4-3. 

Στα δύο επόμενα service games του ο Klizan δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Cuevas και ολοκλήρωσε την αποστολή του σε κάτι λιγότερο από μια ώρα! Ο Σλοβάκος είχε 4/4 break points, κερδίζοντας για πρώτη φορά τον Cuevas, στη δεύτερη αναμέτρησή τους.

O Klizan θα γίνει πλουσιότερος κατά 316.000 ευρώ, ενώ αναμένεται να κερδίσει και 19 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, επιστρέφοντας στο Top 30 και στο Νο. 28, μόλις λίγες θέσεις χαμηλότερα από το career high του (Νο. 24).

Αυτός ήταν ο 5ος τίτλος στην καριέρα του Σλοβάκου, μετά από το St. Petersburg Open στην Αγία Πετρούπολη (2012), το Bavarian Open στο Μόναχο (2014), το Grand Prix Hassan II στην Καζαμπλάνκα (2015) και το Rotterdam Open στο Ρότερνταμ (2016).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots