ATP
Επέστρεψε στο Top 30 ο Klizan

 
Επέστρεψε στο Top 30 ο Klizan
Επέστρεψε στο Top 30 ο Klizan
tennisnews team Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 - 15:29

Ο Martin Klizan κέρδισε τον δεύτερο τίτλο του σε 500άρι χθες, στο Αμβούργο της Γερμανίας, και επέστρεψε στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο 37χρονος Ivo Karlovic ανέβηκε στο Νο. 35 του κόσμου, ενώ δύο θέσεις κέρδισε ο Μάρκος Παγδατής. Δείτε αναλυτικά πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Ο Martin Klizan είχε μια εντυπωσιακή εβδομάδα στο Αμβούργο, την οποία ολοκλήρωσε με μια άνετη νίκη στον τελικό του German Open επί του Pablo Cuevas. Ο 27χρονος Σλοβάκος κέρδισε 19 θέσεις και έφτασε στο Νο. 28 του κόσμου, επιστρέφοντας στο Top 30. Ο φιναλίστ του Αμβούργου, Cuevas, κέρδισε 4 θέσεις και βελτίωσε το career high του, φτάνοντας στο Νο. 20 του κόσμου.

Ο πρωταθλητής του Bastad, Albert Ramos-Vinolas, κέρδισε 4 θέσεις και για πρώτη φορά στην καριέρα του ανέβηκε στο Νο. 31 του κόσμου. Ο Ivo Karlovic έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που κέρδισε τίτλο ΑΤΡ από το 1979 στο Νιούπορτ και κέρδισε 3 θέσεις, επιστρέφοντας στο Νο. 35 της παγκόσμιας κατάταξης.

Δύο θέσεις κέρδισε ο Μάρκος Παγδατής, χάρη στη συμμετοχή του στα ημιτελικά του Νιούπορτ, ανεβαίνοντας στο Νο. 41, ενώ ο 36χρονος Stephane Robert άφησε πίσω του 24 θέσεις και έφτασε στο Νο. 59.

Στις κορυφαίες θέσεις δεν υπήρξαν αλλαγές, με τον Novak Djokovic να είναι πάντα πρώτος και τον Andy Murray να τον ακολουθεί. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Roger Federer και πίσω του είναι ο Rafael Nadal. Ο Stan Wawrinka είναι στο Νο. 5 και ακολουθείται από τους Kei Nishikori (No. 6), Milos Raonic (No. 7), Tomas Berdych (No. 8), Dominic Thiem (No. 9) και Jo-Wilfried Tsonga (No. 10).

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στην κορυφή της χώρας μας βρίσκεται σταθερά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος υποχώρησε δύο θέσεις αλλά παραμένει αρκετά ψηλά, στο Νο. 359 της παγκόσμιας κατάταξης. Δύο θέσεις κέρδισε ο Γιάννης Στεργίου, που βελτίωσε την καλύτερη ατομική του επίδοση.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots