1ος τίτλος για τον Popyrin (vid)

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Alexei Popyrin, ο οποίος κέρδισε τον Alexander Bublik στον τελικό του Singapore Tennis Open.
O Popyrin βρέθηκε πίσω με σετ, όμως έχασε μόνο δυο games στα δυο επόμενα και έφτασε στην ανατροπή επί του Bublik, με 4-6, 6-0, 6-2.
Ένα break από τον Καζάκο στο 5ο game (3-2), ήταν αρκετό για να του δώσει το 1ο σετ, ο Popyrin ωστόσο απάντησε με 6 κερδισμένα games στη σειρά και με ένα bagel στο 2ο σετ. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Bublik, o 21χρονος Αυστραλός κέρδισε και τα 4 τελευταία games του 3ου σετ, για να πάρει τη νίκη μέσα σε 84 λεπτά, παρά το γεγονός πως ο τελικός είχε 3 σετ.
Alexei's Popping OFF ?
— Tennis TV (@TennisTV) February 28, 2021
First ATP final, first ATP title for @AlexeiPopyrin99 as he beats Bublik in a wild match in Singapore! pic.twitter.com/pPd2BB84kd
Ήταν ο 1ος τίτλος και η 1η συμμετοχή σε τελικό για τον Popyrin, στο indoor 250άρι της Σιγκαπούρης, που ήταν το πρώτο τουρνουά ΑΤΡ που έγινε στη Σιγκαπούρη μετά από 22 χρόνια, καθώς και το πρώτο ATP/WTA τουρνουά που έγινε στην ανατολική Ασία μετά από το ξέσπασμα της πανδημίας.
O Popyrin είχε μια φανταστική εβδομάδα συνολικά και πήρε 5 συνεχόμενες νίκες, χωρίς να έχει εύκολο έργο σε κανέναν απ' αυτούς τους αγώνες. Στον 1ο γύρο κέρδισε τον Christopher Eubanks με 7-6 (5), 7-6 (5), στον 2ο γύρο τον Adrian Andreev με 6-1, 5-7, 6-3, στα προημιτελικά τον Matthew Ebden με 6-4, 7-6 (7) και στα ημιτελικά τον Marin Cilic με 7-6 (5), 7-6 (2).
A lovely embrace to end a high-quality match ?
— Tennis TV (@TennisTV) February 28, 2021
Not sure Bublik can quite believe how well @AlexeiPopyrin99 played today! pic.twitter.com/UipInRYkH0
Για τον Bublik ήταν ο 4ος τελικός στην καριέρα του, όμως ο 23χρονος Καζάκος ακόμα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο. Είχε χάσει το 2019 στο Νιούπορτ από τον John Isner και στο Chengdu από τον Pablo Carreno Busta, καθώς και την πρώτη εβδομάδα του 2021 στην Αττάλεια από τον Alex De Minaur (είχε εγκαταλείψει αυτόν τον αγώνα στο 0-2).
Και οι δυο θα βελτιώσουν αύριο τα ρεκόρ τους στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, σημειώνοντας αμφότεροι νέα career high. Ο Popyrin θα κερδίσει 32 θέσεις και από το Νο.115 θα φτάσει στο Νο.82 (προηγούμενο career high το Νο.87), ενώ ο Bublik θα κερδίσει 3 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.43 (προηγούμενο career high το Νο.46).
A moment he'll never forget ☺️@AlexeiPopyrin99 #SingaporeTennisOpen pic.twitter.com/aJsDuUayNd
— Tennis TV (@TennisTV) February 28, 2021
Media
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.