Ο Κοκκινάκης "λύγισε" τον Popyrin στα 5 σετ!

 
Ο Κοκκινάκης "λύγισε" τον Popyrin στα 5 σετ!
© Nicolas Gouhier / FFT
tn team Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 - 0:38

Μετά από πολύ μεγάλη μάχη, ο Θανάσης Κοκκινάκης "λύγισε" τον Alexei Popyrin στα 5 σετ και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Roland Garros.

Μόλις για 3η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Roland Garros o Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίος μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο Court 8, επικράτησε του Alexei Popyrin με 4-6, 7-6 (8), 6-3, 5-7, 6-3.

Καθοριστικό για να μείνει στο ματς ήταν το tie-break στο 2ο σετ, όπου σπατάλησε τριπλό set point στο 6-5 και βρέθηκε δυο φορές αντιμέτωπος με set point, στο 6-7 και στο 7-8. Το πρώτο μάλιστα από τα δυο set points του Popyrin ήταν στο σερβίς του, με τον Αυστραλό να έχει τη δυνατότητα να κάνει το 2-0 σετ με ένα καλό σερβίς. Ο Κοκκινάκης ωστόσο έμεινε στο tie-break, δημιούργησε και 4ο δικό του set point και τελικά το αξιοποίησε, για να κάνει το 10-8.

Μετά απ' αυτό τα πράγματα άλλαξαν και πήρε ένα προβάδισμα με 4-0 στο 3ο σετ, το οποίο έκλεισε τελικά στα 9 games. Και μπορεί ο Popyrin να κατάφερε να κερδίσει το πολύ αμφίρροπο 4ο σετ και να κάνει πρώτος break και στο 5ο (2-0), ο Κοκκινάκης ωστόσο ήταν εκείνος που είχε τον τελευταίο λόγο, με το momentum να αλλάζει για μια ακόμα φορά χέρια και τον 28χρονο να κερδίζει τα 6 από τα 7 επόμενα games, για να ολοκληρώσει τον μεγάλο του θρίαμβο σε 4 ώρες και 24 λεπτά.

Παρότι οι τραυματισμοί του έχουν χαλάσει την καριέρα και δεν έχει παίξει σε όσα Grand Slams θα μπορούσε, ούτε είχε τις πορείες που θα περίμενε κανείς όταν ήταν νεότερος, ο Κοκκινάκης έχει καταφέρει να δώσει πολλές μάχες στα 5 σετ και σε αρκετές απ' αυτές ήταν και νικητής.

Στον 2ο γύρο του παρισινού major θα έχει μια καλή ευκαιρία για να συνεχίσει στο τουρνουά, αφού θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Giulio Zeppieri, που είναι πάντως πολύ επικίνδυνος παίκτης αφού ξεκίνησε από τα προκριματικά και στον 1ο γύρο απέκλεισε το Νο.22 του ταμπλό, Adrian Mannarino, με 4-6, 6-2, 6-1, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots