ATP
Η πρώτη καμπάνα

 
Nikolai Davydenko
Nikolai Davydenko
tennisnews team Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2007 - 4:29

Οι φήμες και οι ψίθυροι για τενίστες που «στήνονται» σε αγώνες έχουν φουντώσει τον τελευταίο καιρό, με τον Νικολάι Νταβιντένκο να πρωταγωνιστεί, και η ATP φρόντισε να πάρει τα μέτρα της, θέτοντας σε εφαρμογή τον νέο νόμο περί διαφθοράς. Ο Ιταλός Αλέσιο ντι Μάουρο είναι ο πρώτος που δέχεται το… γράμμα του νόμου, καθώς τιμωρήθηκε με εννέα μήνες αποκλεισμού και πρόστιμο 60.000 δολαρίων, με την κατηγορία ότι στοιχημάτιζε σε αγώνες.

Μάλιστα, η Ένωση έκανε λόγο για επιεική ποινή, αφού στόχευε στα τρία χρόνια, αναφέροντας χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε: «Η συγκεκριμένη νομοθεσία υπογραμμίζει την πολιτική της ΑΤΡ να μην ανέχεται τον τζόγο στο άθλημα. Ζητήσαμε τη μέγιστη ποινή και παρά το ότι θα θέλαμε μία μεγαλύτερη από αυτή που επιβλήθηκε, αναγνωρίζουμε το ότι η πειθαρχική επιτροπή πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις για την κάθε υπόθεση ξεχωριστά. Έτσι, δεν αποδείχτηκε ότι ο παίκτης είχε στοιχηματίσει στα δικά του παιχνίδια ή ότι προσπάθησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα άλλων αγώνων».

Ο Ιταλός τενίστας, Νο124 στην παγκόσμια κατάταξη βρέθηκε να έχει στοιχηματίσει σε 120 αγώνες στο διαδίκτυο από τον Νοέμβριο του 2006 μέχρι και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Η ποινή του θα τεθεί σε ισχύ στις 12 Νοεμβρίου, ενώ θα μπορεί να αγωνιστεί ξανά από τις 12 Αυγούστου κι έπειτα.

Κι άλλη ομολογία

Ο Γιαν Χέρνιχ έγινε ένας ακόμη τενίστας που ομολόγησε ότι προσεγγίστηκε από κάποιους, ώστε να χάσει σε κάποια αναμέτρηση. Ο Τσέχος αθλητής, Νο165 στην παγκόσμια κατάταξη, αποκάλυψε ότι τον πλησίασαν το 2006 στη Ρωσία κατά τη διάρκεια τουρνουά στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. «Κάποιος μου τηλεφώνησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου από τη ρεσεψιόν και με ρώτησε αν με ενδιέφερε να «πουλήσω» έναν αγώνα. Αρνήθηκα. Νομίζω ότι θα ήταν τρελός όποιος δεχόταν αυτή την πρόταση», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή sportime.gr

Στο στόχαστρο πάλι ο Νταβιντένκο

Στο μεταξύ, πρώην ερευνητές της Σκότλαντ Γιαρντ που ασχολούνται με την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών στο τένις ταξίδεψαν μέχρι τη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα τη Φρανκφούρτη, προκειμένου να συναντήσουν την οικογένεια του Νικολάι Νταβιντένκο, ανακρίνοντας τη σύζυγο του Ρώσου τενίστα και τον αδελφό του. Ο αθλητής αρνήθηκε από την πλευρά του να παραδώσει τα κινητά του ώστε να ερευνηθούν οι τηλεφωνικές συνομιλίες του, συμβουλευόμενος τον νομικό του σύμβουλο.

Την ίδια ώρα, οι γερμανικές αρχές εξετάζουν κατά πόσο η δηλητηρίαση του Τόμι Χάας κατά τη διάρκεια του Davis Cup στη Μόσχα μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας ήταν τυχαία. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν υπάρχουν αποδείξεις, για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots