ATP
Rune: Προπονείται ξανά με τον Christensen

 
Rune: Προπονείται ξανά με τον Christensen
tn team Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 - 10:45

Άλλη μια αλλαγή έκανε στο προπονητικό του τιμ ο Holger Rune, ο οποίος επανέφερε στο πλευρό του τον Lars Christensen.

Ο Rune συνεχίζει να... "ανακυκλώνει" τους προπονητές του, επαναφέροντας στο πλευρό του αυτή τη φορά τον Lars Christensen, έναν προπονητή με τον οποίο συνεργάζεται από μικρός.

"Είμαι χαρούμενος που θα δουλέψω ξανά με τον Lars. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας τη δική μας γλώσσα. Τον προηγούμενο μήνα προπονήθηκα αρκετές φορές στη Δανία με τον Lars και με βοήθησε στο σερβίς μου μεταξύ άλλων", ανέφερε μέσω ανακοίνωσης ο Rune.

Ο Christensen, ο οποίος δούλεψε και με την Clara Tauson αυτή τη σεζόν, είπε από την πλευρά του: "Γνωρίζω τον Holger από μικρό παιδί. Ανυπομονώ να συνεργαστώ ξανά μαζί του και να δουλέψω σκληρλά για να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους που έχουμε και οι δυο. Όλοι γνωρίζουν τις τεράστιες δυνατότητες του Holger. Η αφοσίωση και το πάθος του είναι κάτι εντελώς μοναδικό και είναι ένα προνόμιο να δουλεύεις μαζί του ως προπονητής."

Ο Christensen, ο οποίος ταξίδεψε στη Ριάντ μαζί με τον Rune για το Six Kings Slam, ήταν ο προπονητής του στα χρόνια των juniors και στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Το 2022 ο Rune αποφάσισε να δουλέψει με τον Patrick Mouratoglou, όμως το 2023 επανέφερε τον Christensen και συνεργάστηκε και με τους δυο παράλληλα.

Στο τέλος του Αυγούστου του 2023, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του από το US Open, o Rune είχε διακόψει τη συνεργασία του με τον Mouratoglou και ο Christensen έγινε ξανά ο βασικός του προπονητής. Αργότερα ωστόσο, έφεσε στην ομάδα του τους Boris Becker και Severin Luthi, με αποτέλεσμα η συνεργασία του με τον Christensen να διακοπεί ξανά.

Οι Becker και Luthi αποχώρησαν από τις αρχές κιόλας του 2024, με τον Rune να φέρνει ξανά στο πλευρό του τον Mouratoglou, με τη θητεία του αυτή τη φορά να διαρκεί ακόμα λιγότερο, μόλις για 3 μήνες. Το καλοκαίρι του 2024 ο Rune ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Kenneth Carlsen, ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε πως θα ταξιδέψει στην Ασία μαζί με τον Benjamin Ebrahimzadeh. Μέχρι να έρθει ο Οκτώβρης και να ανακοινώσει τη νέα επιστροφή του Christensen.

Πρόκειται για μια αρκετά μπερδεμένη κατάταση, με τον Rune να φαίνεται να δυσκολεύεται να βρει μια μόνιμη λύση στο ζήτημα του προπονητή, αλλά να έχει μερικές σταθερές αξίες, από ανθρώπους που εμπιστεύεται και γνωρίζει καλά, με τα αισθήματα βεβαίως να είναι αμοιβαία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots