Πολύ καλή νίκη στο Ηράκλειο για τον Αζωίδη

 
Πολύ καλή νίκη στο Ηράκλειο για τον Αζωίδη
tn team Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 - 19:06

Ο Δημήτρης Αζωίδης απέκλεισε το Νο.8 του ταμπλό και προκρίθηκε στους "16" καλύτερους της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του NANA Tennis Club στο Ηράκλειο.

Ο Αζωίδης επικράτησε του Ισραηλινού Amit Vales, Νο.8 στο ταμπλό και Νo.950 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ με 7-5, 0-6, 6-2, για να μπει στον 2ο γύρο του μονού στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του NANA Tennis Club.

Στον 2ο γύρο του τουρνουά, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει είτε τον Γιάννη Κουντουράκη, είτε τον Ελβετό Matteo Lavizzari.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγώνες των προκριματικών, με τον Μιχάλη Σακελλαρίδη να γνωρίζει την ήττα από τον Γερμανό Markus Malaszszak, Νο.3 στο ταμπλό, με 7-5, 7-6, σε πολύ κλειστό ματς.

Στον 3ο προκριματικό γύρο ολοκλήρωσε την καλή του προσπάθεια και ο Στέφανος Σχινάς, ο οποίος ηττήθηκε σήμερα από τον Ιταλό Pietro Orlando Fellin, Νο.1 στο ταμπλό, με 6-1, 6-1.

Στο διπλό, ο Χρήστος Αντωνόπουλος και ο Μιχάλης Σακελλαρίδης, Νο.1 στο ταμπλό, κέρδισαν τους Σλοβένους Matic Dimic και Matic Kriznik με 6-4, 6-4. Στα προημιτελικά μπήκαν και οι Βαγγέλης Κυπριώτης και Στέφανος Σχινάς, που κέρδισαν τους Κύπριους Nicholas Cambpell και Σωκράτη Νεοκλέους με 7-5, 6-4, ενώ ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Maxim Zhukov απέκλεισαν τους Iσραηλινούς Orel Kimhi και Amit Vales με 6-4, 6-3.

Στο τουρνουά των γυναικών, που είναι πιο δυνατό και ανήκει στην κατηγορία ITF W35 (25.000 δολαρίων), αγωνίστηκαν σήμερα για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό η Μαρία Ελένη Πούλκα και η Έμιλυ Πάντου. Η Πούλκα ηττήθηκε από την Ουκρανή Oleksandra Oliynykova, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.307 στην κατάταξη της WTA, με 6-2, 6-2, ενώ η Πάντου υπέστη την ήττα από τη Γερμανίδα Eva Marie Voracek με 6-0, 6-0.

Στα διπλά, στα προημιτελικά μπήκαν οι Έλενα Χριστοφή και Δήμητρα Παύλου, Νο.1 στο ταμπλό, που απέκλεισαν δύσκολα τη Λιθουανή Iveta Dapkute και την Ισραηλινή Alian Zack με 6-1, 6-7 (3), 10-7.

Στα προημιτελικά και η Μιχαέλα Λάκη, που μαζί με την Luiza Fullana από τη Βραζιλία απέκλεισαν τις Νο.4 του ταμπλό, την Ινδή Zeel Desai και τη Σλοβένα Pia Lovric, με 6-3, 7-5.

Αύριο θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος των μονών και των διπλών. Στα χωμάτινα γήπεδα, όπου φιλοξενείται το γυναικείο τουρνουά, η Λάκη θα αντιμετωπίσει τη Ρουμάνα Cristina Dinu, Νο.4 στο ταμπλό και No.266 στον κόσμο. Δύσκολη αποστολή και για τη Χριστοφή, κόντρα στη Νο.8 του ταμπλό και Νο.446 στον κόσμο, επίσης Ρουμάνα Maria Sara Popa.

Η Ελένη Χατζηαβραάμ, στα 16 της χρόνια, θα αντιμετωπίσει τη Σλοβένα Pia Lovric, Νο.516 στην παγκόσμια κατάταξη και πρωταθλήτρια στο τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας στην Κρήτη, σε μια μοναδική εμπειρία. Θα παίξει και διπλό η Χατζηαβραάμ, μαζί με την Πάντου, ενάντια στις Emma Slavikova και Eva Marie Voracek. Τέλος, η Παύλου θα αντιμετωπίσει την Ισραηλινή qualifier, Alian Zack.

Στα σκληρά γήπεδα, όπου γίνεται το τουρνουά των ανδρών, ο Κουντουράκης θα αντιμετωπίσει τον Lavizzari, ο Καλοβελώνης τον Γάλλο Nicolas Jadoun, ο Αντωνόπουλος τον Πολωνό Gabriel Matuszewski, ενώ ο Παύλος Τσιτσιπάς θα παίξει απέναντι στον Νικόλα Χατζηαβραάμ. Στο διπλό, θα έχουμε την αναμέτρηση των Παύλο Τσιτσιπά και Cannon Kingsley απέναντι στους Δημήτρη Αζωίδη και Λευτέρη Νέο, ενώ οι Νικόλας Χατζηαβραάμ και Βλαντιμίρ Χόλμπαν θα αντιμετωπίσουν τους Ελβετούς Adrian Bodmer και Johan Nikles.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots