Πήρε το ελληνικό ντέρμπι και μπήκε 8άδα η Σακελλαρίδη

 
Πήρε το ελληνικό ντέρμπι και μπήκε 8άδα η Σακελλαρίδη
tn team Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024 - 20:12

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη επικράτησε της Μάρθας Ματούλα σε ένα κλειστό παιχνίδι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Santa Margherita di Pula. Στα ημιτελικά του διπλού ο αδερφός της, Δημήτρης Σακελλαρίδης.

Η Σακελλαρίδη, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.319 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε της Ματούλα με 6-4, 7-6 (4) σε ένα γεμάτο ματς, για να πάρει το εισιτήριο για τις "8" καλύτερες του W35 τουρνουά της ITF της Ιταλίας.

Η 21χρονη Ελληνίδα τενίστρια, προηγήθηκε με 3-0 στο 1ο σετ, όμως η Ματούλα αντεπιτέθηκε και κέρδισε τα 4 επόμενα games. Με νέο σερί, τριών games αυτή τη φορά, η Σακελλαρίδη πήρε το 1ο σετ με 6-4 και ένα σημαντικό προβάδισμα στο ματς.

Ακόμα πιο αμφίρροπο ήταν το 2ο σετ, το οποίο φάνηκε να ελέγχει αρχικά η Ματούλα, η οποία προηγήθηκε με 2-0 και διατηρήθηκε μπροστά μέχρι και το 5-3. Είχε μάλιστα set point στο σερβίς της Σακελλαρίδη, στο 3-5, 30-40.

Η Σακελλαρίδη έμεινε στο σετ, κατάφερε να το ισορροπήσει στο 5-5 και να προηγηθεί και με 6-5, πριν η Ματούλα το στείλει στο tie-break. Εκεί η Σακελλαρίδη κέρδισε τους 4 από τους 5 τελευταίους πόντους και επιβλήθηκε με 7-4, για να "σφραγίσει" την πρόκριση σε 2 ώρες και 8 λεπτά.

Αύριο στα προημιτελικά η Σακελλαρίδη θα έχει μια δύσκολη αποστολή, καθώς θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα Carlota Martinez Cirez, Νο.2 στο ταμπλό και Νo.231 στον κόσμο.

Θα παίξει και στα ημιτελικά του διπλού, όπου μαζί με τη Ρουμάνα Arina Gabriela Vasilescu μοιράζονται το Νο.1 του ταμπλό και θα αντιμετωπίσουν τις Ιταλίδες Samira De Stefano και Federica Urgesi.

Στο ανδρικό τουρνουά, ο αδερφός της, Δημήτρης Σακελλαρίδης, μαζί με τον Ουκρανό Oleksii Krutykh, απέκλεισαν σήμερα τους Giovanni Oradini και Oleksandr Ovcharenko, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-3, 6-4. Προκρίθηκαν έτσι στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Ιταλούς Alessandro Spadola και Matteo Vavassori.

Ο Παύλος Τσιτσιπάς και ο Ιταλός Daniele Rapagnetta ολοκλήρωσαν στα προημιτελικά την προσπάθειά τους, όπου γνώρισαν την ήττα από τους Τσέχους Dominik Kellovsky και Martin Krumich, με 2-6, 6-2, 10-6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots