ATP
Μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά ο Sinner

 
Μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά ο Sinner
© Shanghai Masters
tennisnews team Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 - 11:31

O Jannik Sinner αύξησε κι άλλο τη διαφορά του από τους υπόλοιπους, πλησιάζει πλέον τους 12.000 βαθμούς σε συγκομιδή, ενώ η διαφορά του από τον δεύτερο Carlos Alcaraz είναι κοντά στους 5.000 βαθμούς! Μια θέση κέρδισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ μετά το Masters της Σαγκάης.

Οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν τρομεροί για τον Jannik Sinner και η παγκόσμια κατάταξη απεικονίζει πως σ' αυτό το διάστημα δεν ήταν απλά ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, αλλά και με διαφορά ο πιο συνεπής.

Με την κατάκτηση του Masters της Σαγκάης, του 7ου τίτλου του για φέτος και του 8ου στους 12 τελευταίους μήνες, ο 23χρονος Ιταλός "φιγουράρει" στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξη με 11.920 βαθμούς.

Η τρομερή του συγκομιδή του έχει εξασφαλίσει ήδη το πρώτο του Year-end No.1, πως θα παραμείνει δηλαδή στο Νο.1 ώσπου να αλλάξει η χρονιά, ενώ απ' ότι φαίνεται θα μείνει για πολύ περισσότερο εκεί, έχοντας αυτή τη στιγμή ένα μαξιλαράκι ασφαλείας 4.800 βαθμών από τον Carlos Alcaraz.

Μπορεί μάλιστα ο Sinner να ξεπεράσει κάλλιστα και τους 12.000 βαθμούς μέχρι το τέλος της χρονιάς, αφού έχει 1.590 βαθμούς να υπερασπιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν και οι διεκδικήσιμοι βαθμοί είναι 3.000, στα 3 εναπομείναντα (βαθμολογούμενα) τουρνουά.

Στο Νο.3, λίγο πίσω από τον Alcaraz, είναι ο Alexander Zverev, ενώ στο Νο.4 παρέμεινε ο Novak Djokovic. Ο Daniil Medvedev συμπληρώνει την πρώτη 5άδα.

Ο Taylor Fritz κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.6, ρίχνοντας στο Νο.7 τον Andrey Rublev. Στο Νο.8 ανέβηκε ο Casper Ruud, που επίσης κέρδισε μια θέση, ενώ 2 θέσεις κέρδισε ο Alex De Minaur, στο Νο.9. Ο Grigor Dimitrov κλείνει το Top 10.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Νο.11, κερδίζοντας μια θέση αυτή την εβδομάδα. Στο Νο.12 υποχώρησε ο Hubert Hurkacz, ο οποίος ήταν πρωταθλητής πέρσι στη Σαγκάη και έχασε και τους 1.000 βαθμούς, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στο Νο.12.

Στο Νο.15 ανέβηκε ο Frances Tiafoe, που κέρδισε 2 θέσεις, ενώ από μια θέση κέρδισαν οι Jack Draper, Arthur Fils και Felix Auger-Aliassime, στο Νο.19, στο Νο.20 και στο Νο.21 αντίστοιχα. Για τον Draper, αυτό ήταν και νέο career high.

Νέο career high και για τον Tomas Machac, που άφησε πίσω του 8 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.25 του κόσμου. Χαμηλότερα, νέα ατομικά ρεκόρ πραγματοποίησαν ο Ισπανός Pedro Martinez στο Νο.39 (+6 θέσεις) και ο Κινέζος Juncheng Shang στο Νο.49 (+2).

Ο 19χρονος Jakub Mensik κέρδισε 14 θέσεις και αναρριχήθηκε στο Νο.51, ενώ ο David Goffin ανέβηκε 13 θέσεις, στο Νο.53. Τέλος, άνοδο 12 θέσεων είχε ο James Duckworth, που σκαρφάλωσε στο Νο.63.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots