ATP
Djokovic: "Έχω πετύχει όλους τους στόχους μου - θα συνεχίσω το 2025"

 
Djokovic: "Έχω πετύχει όλους τους στόχους μου - θα συνεχίσω το 2025"
© Shanghai Masters
tennisnews team Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024 - 22:06

Ο Novak Djokovic είναι ίσως ο μόνος άνθρωπος στην ιστορία του τένις που δεν έχει αφήσει πραγματικά ούτε ένα όνειρό του ανεκπλήρωτο, ωστόσο έκανε ξεκάθαρο πως θα συνεχίσει να παίζει το 2025, με μεγάλη προτεραιότητα τα Grand Slams.

Μετά τον τελικό της Σαγκάης, όπου ηττήθηκε από τον Jannik Sinner με 2-0 σετ, ο Djokovic έκανε τον απολογισμό του για το τουρνουά, ένα τουρνουά στο οποίο έπαιξε πολύ καλό τένις και έδειξε ότι παραμένει σε θέση να διεκδικεί μεγάλους τίτλους.

"Έχω κάποια θετικά συμπεράσματα απ' αυτό το τουρνουά. Πρώτα απ' όλα, το επίπεδό μου σ' αυτό το τουρνουά ήταν αρκετά καλό, πιθανότατα το καλύτερο που έπαιξα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα έκανα το καλύτερο που μπορούσα, τηρουμένων και των αναλογιών, γιατί δεν ένιωθα 100% φρέσκος. Αξίζουν όμως όλα τα εύσημα του κόσμου στον Jannik, γιατί έπαιξε πολύ καλά στις κρίσιμες στιγμές, στα σημεία που έκαναν τη διαφορά. Του άξιζε η νίκη, ήταν πολύ δυνατός στα κρίσιμα σημεία. Πιστεύω πως γενικά έπαιξα καλά και αυτός είναι ένας λόγος που θεωρώ ότι ακόμα μπορώ να παίξω κόντρα σ' αυτά τα παιδιά, τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Ελπίζω να μπορέσω να διατηρήσω αυτό το επίπεδο τους επόμενους μήνες και στο μέλλον."

Ο Djokovic συνεχίζει να παίρνει κίνητρο από το πάθος που έχει για το τένις και θα συνεχίσει να δικεδικεί μεγάλους τίτλους το 2025, ίσως και για περισσότερο: "Το μεγαλύτερό μου κίνητρο προέρχεται από το πάθος και την αγάπη μου γι' αυτό το άθλημα, επιπλέον και την επιθυμία να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Τέτοιοι αγώνες είναι που με κάνουν να θέλω να είμαι στη θέση αυτή, να παίζω με τους καλύτερους του κόσμου στα μεγαλύτερα στάδια. Γι' αυτό δουλεύω και γι' αυτό ακόμα συνεχίζω να με φέρνω στα όριά μου. Δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον, έχω στα πλάνα μου να παίξω και την επόμενη σεζόν, θα δούμε πόσο ακόμα θα μπορώ να παίζω."

Ακόμα πάντως δεν είναι σίγουρος για το τι θα κάνει φέτος και αν σκοπεύει να συνεχίσει τη σεζόν του, ή να την τερματίσει μετά το τουρνουά επίδειξης στη Ριάντ: "Το πλάνο μου τώρα είναι να επιστρέψω στο σπίτι μου, την εβδομάδα που έρχεται θα είμαι στο Six Kings Slam στη Σαουδική Αραβία και μετά από εκεί θα δούμε που θα είμαι."

Για τον στόχο του 100ού τίτλου καριέρας, έναν στόχο που διεκδικούσε και σήμερα, είπε: "Είναι ένα μπόνους, αν μπορέσω να το φτάσω φυσικά. Ήθελα να το πετύχω σήμερα, αλλά δεν μπόρεσα. Θα συνεχίσω να προσπαθώ για να καταφέρω να το πετύχω σύντομα. Δεν είναι πάντως ζήτημα ζωής και θανάτου. Έχω πετύχει όλους τους μεγάλους στόχους που έβαλα στην καριέρα μου. Τώρα τα πιο σημαντικά για μένα είναι τα Grand Slams και να δω πόσο ψηλά μπορώ να φτάσω σε προσωπικό επίπεδο. Αν συνεχίσω να παίζω όπως αυτή την εβδομάδα, πιστεύω πως ακόμα μπορώ να τα βάλω με τους καλύτερους. Όσο συμβαίνει αυτό, φαντάζομαι πως θα έχω ακόμα την ανάγκη να είμαι στο tour και το κίνητρο για να είμαι εκεί έξω. Θα δούμε πόσο θα κρατήσει αυτό."

Για τη σεζόν του 2024, σχολίασε: "Αν την συγκρίνουμε με τις περισσότερες άλλες χρονιές μου, τότε θα λέγαμε πως είναι μια από τις χειρότερες. Κάποια στιγμή θα έφτανε η στιγμή που δεν θα κέρδιζα κανένα Slam και που δεν θα μπορούσα να κρατήσω το επίπεδό μου τόσο υψηλά. Είναι εντάξει όμως, είμαι χαρούμενος με το χρυσό μετάλλιο, αυτός ήταν ο μεγαλύτερος στόχος μου για φέτος. Θα ήθελα εννοείται να κερδίσω και ένα Grand Slam, αλλά είναι εντάξει, είναι αυτό που είναι. Είναι μια σεζόν που πρέπει να αποδεχτώ και να είμαι χαρούμενος με όλα όσα έχω πετύχει στην καριέρα μου."

Τέλος, για τον Jannik Sinner, είπε: "Είναι πολύ ισορροπημένος παίκτης, έχει όλα τα χτυπήματα. Έχει βελτιώσει πολύ το σερβίς του, το έχει μετατρέψει σε πολύ μεγάλο όπλο. Είναι πολύ επιθετικός από πίσω, όταν έχει κοντή μπάλα ξέρεις πως θα πάρει την πρωτοβουλία. Είναι πολύ σταθερός στο backhand του και στο forehand του, πολύ σπάνια κάνει λάθη και σου κόβει χρόνο. Μου θυμίζει εμένα στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου, υποθέτω είναι αυτό που έκανα και γω εδώ και κάποια χρόνια, αυτό το στυλ τένις υψηλού ρυθμού, να κόβεις χρόνο από τον αντίπαλο και να τον κάνεις να υποφέρει. Αυτό είναι που ψάχνει κάποιος. Θέλεις πάντα να έχεις τους αντιπάλους σου υπό πίεση με την ταχύτητά σου και αυτή τη σεζόν είναι κάτι που κάνει με εκπληκτική συνέπεια, με έχει εντυπωσιάσει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots