ATP
Sinner: "Είμαι σε μια άβολη θέση, είναι δύσκολο να παίζω υπό αυτές τις συνθήκες"

 
Sinner: "Είμαι σε μια άβολη θέση, είναι δύσκολο να παίζω υπό αυτές τις συνθήκες"
© Shanghai Masters
tn team Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024 - 23:04

Μπορεί τα αποτελέσματά του στους αγώνες να μην το δείχνουν, όμως ο Jannik Sinner είπε ότι διανύει μια πολύ δύσκολη σεζόν με όλα όσα συμβαίνουν εξωαγωνιστικά.

"Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μένα, με όλες τις περίπλοκες καταστάσεις που χρειάστηκε να ζήσω. Έχασα το χαμόγελό μου αρκετές στιγμές της σεζόν, δεν είναι εύκολο να αγωνίζεσαι υπό αυτές τις συνθήκες. Προσπαθώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου όλο αυτόν τον καιρό και να βγάζω όση περισσότερη ενέργεια γίνεται", είπε ο Sinner στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον τελικό της Σαγκάης, όπου επιβλήθηκε του Djokovic με 2-0 σετ.

"Ίσως ο κόσμος θεωρεί ότι επειδή κερδίζω τίτλους δεν με έχει επηρεάσει, αλλά βρίσκομαι σε μια πολύ άβολη κατάσταση. Θα ήθελα να παίζω με περισσότερη ελευθερία και να το διασκεδάζω περισσότερο όταν είμαι στο court. Δεν μου μένει άλλη επιλογή από το να το αποδεχτώ, να προσπαθήσω να διατηρήσω την συγκέντρωση και να μην σκέφτομαι τίποτα άλλο όταν είμαι στο court. Αυτό που είναι ξεκάθαρο για μένα, είναι πως η επιτυχία δεν πρόκειται να με αλλάξει ως άνθρωπο", προσθεσε το Νο.1 του κόσμου.

Για τη νίκη του στον τελικό και τις εκλεκτές παρουσίες στις κερκίδες, ο Sinner είπε: "Ήταν μια πολύ ξεχωριστή μέρα για μένα, γιατί περιτριγυριζόμουν από θρύλους. Ήταν μοναδικό να έχουμε εδώ τον Federer, τον Ferrero και τον Alcaraz. Ποτέ δεν είναι απλό να αντιμετωπίζεις τον Novak και νομίζω πως σήμερα το διαχειρίστηκα τέλεια. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τίτλο, αλλά ακόμα έχω κι άλλους στόχους για το υπόλοιπο της σεζόν. Θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι και ελπίζω να φτάσω και σε άλλες επιτυχίες."

Για τη μεγάλη αγωνιστική του βελτίωση τον τελευταίο χρόνο, είπε: "Νιώθω πως σωματικά είμαι προετοιμασμένος για να αντέχω πολύ περισσότερο απ' ότι πριν, σε μια πολύ υψηλή ένταση παιχνιδιού. Επίσης έχω ανεβεί πολύ στον πνευματικό τομέα. Καταφέρνω να μείνω ψύχραιμος σε δύσκολες στιγμές και να επανακτήσω τις δυνάμεις του. Προσπαθώ να προσθέτω πράγματα στο παιχνίδι μου και να διατηρώ την αυτοπεποίθηση σε όλη τη διαδικασία, παρότι η διαδρομή έχει και ήττες. Έχω ωριμάσει πολύ και πιστεύω πως αυτό θα με βοηθήσει και τη χρονιά που έρχεται."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots