ATP
Αυτοκράτορας Sinner στη Σαγκάη! (vids)

 
Αυτοκράτορας Sinner στη Σαγκάη! (vids)
tennisnews team Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024 - 13:18

Ο Jannik Sinner υπέταξε τον Novak Djokovic στον τελικό του Shanghai Masters και έγινε ο νέος αυτοκράτορας της Σαγκάης, φτάνοντας τους 7 τίτλους στην τρομερή χρονιά του!

Ο Sinner εξασφάλισε στη Σαγκάη το Year-end No.1 και απέδειξε περίτρανα στο τέλος του τουρνουά πως δεν θα μπορούσε να είναι πιο δίκαια στην κορυφή, αφού κατέκτησε και τον τίτλο.

Στον τελικό του Shanghai Masters, ο 23χρονος Ιταλός υπέταξε και τον Novak Djokovic, με 7-6 (4), 6-3, για να κατακτήσει για 1η φορά τον τίτλο στην Σαγκάη και να φτάσει τους 7 κερδισμένους τίτλους στην τρομερή χρονιά που διανύει.

O Sinner ήταν ο καλύτερος παίκτης του τελικού και δίκαια έφτασε στη straight sets νίκη. Τελείωσε τον αγώνα με 22 winners, 10 περισσότερα από τον Djokovic που είχε 12, ενώ έκανε και ένα λιγότερο αβίαστο λάθος από τον Σέρβο (17-18).

Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό, αφού κανείς από τους δυο παίκτες δεν μπόρεσε να βρει break point, o Sinner ωστόσο ήταν καλύτερος στο tie-break, όπου προηγήθηκε από νωρίς με 4-0 και δεν απειλήθηκε ποτέ, για να το κατακτήσει με 7-4.

Στο 2ο σετ βρήκε και το break o Ιταλός, που έφτασε στο 1-2, 15-40 και στη 2η ευκαιρία του βρήκε ένα τρομερό forehand, για να πιστοποιήσει με εντυπωσιακό τρόπο το break και το 3-1.

Δεν κοίταξε πίσω του μετά απ' αυτό ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 0 break point παθητικό, για να φτάσει στη νίκη σε 97 λεπτά.

Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη που πέτυχε επί του Djokovic o Sinner, ο οποίος ισοφάρισε στα μεταξύ τους παιχνίδια σε 4-4 νίκες.

Κατέκτησε τον 7ο τίτλο του στο 2024 μετά από το Australian Open, το US Open, τα 1000άρια του Μαϊάμι και του Σινσινάτι και τα 500άρια του Ρότερνταμ και του Χάλε. Συνολικά ήταν ο 17ος τίτλος στην καριέρα του, σε 22 μόλις τελικούς (17-5).

Ο Djokovic, ο οποίος φέτος έχει κερδίσει μόνο έναν τίτλο, τον σημαντικότερο ωστόσο για τον ίδιο, το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, θα χρειαστεί να περιμένει για τον 100ό τίτλο της καριέρας του, μένοντας στους 99 (99-42).

Παραμένει άγνωστο το τι θα κάνει μετά τη Σαουδική Αραβία, όπου θα ταξιδέψει στη συνέχεια για το τουρνουά επίδειξης της ερχόμενης εβδομάδας ο 37χρονος Σέρβος, ο οποίος έχει πει ότι δεν "καίγεται" για την πρόκριση στο ATP Finals και δεν αποκλείεται να τερματίσει πρόωρα τη σεζόν του για να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Είχε πάντως μια πολύ καλή εβδομάδα στην Κίνα, στην επιστροφή του στη Σαγκάη μετά από 5 χρόνια, κάτι που τον φέρνει ξανά στη ζώνη πρόκρισης για το ATP Finals και συγκεκριμένα στο Νο.6 του Race.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots