WTA
Three-peat για την Sabalenka στη Γουχάν (vids)

 
Three-peat για την Sabalenka στη Γουχάν (vids)
© Jimmie48/WTA
tn team Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024 - 16:19

H Aryna Sabalenka διατήρησε την κυριαρχία της στη Γουχάν της Κίνας, κατακτώντας τον 3ο συνεχόμενο τίτλο της στο Wuhan Open και κάνοντας παράλληλα ένα πολύ σημαντικό βήμα για το Year-end No.1.

Η Sabalenka ολοκλήρωσε το ιστορικό three-peat της Γουχάν, μια πόλη στην οποία παραμένει ακόμα αήττητη (17-0), κερδίζοντας στον τελικό του Wuhan Open την Qinwen Zheng με 6-3, 5-7, 6-3.

Η Sabalenka έφτασε τους 5 τίτλους στην Κίνα, έχοντας τους περισσότερους από κάθε άλλη παίκτρια στην ιστορία της WTΑ, αφού εκτός από την "τριλογία" της Γουχάν (2018, 2019, 2024), έχει κερδίσει ακόμα από έναν τίτλο σε Σεντζέν (2019) και Zhuhai (2019).

Ο τελικός κόντρα στην χρυσή Ολυμπιονίκη του Παρισιού και κορυφαία Κινέζα τενίστρια των τελευταίων χρόνων ήταν σκληρός, με την Sabalenka να χάνει ένα προβάδισμα με σετ και με break, στο 6-3, 2-1.

Η Zheng "έσπασε" 2 φορές στα επόμενα λεπτά το σερβίς της Λευκορωσίδας και κατάφερε να προηγηθεί με 5-3 στο 2ο σετ, με την Sabalenka να επανέρχεται και να ισοφαρίζει σε 5-5. Τελικά η Κινέζα έστειλε τη μάχη σε 3ο σετ, αφού πήρε τα 2 επόμενα games και επικράτησε στο 2ο με 7-5.

Η Sabalenka δεν πτοήθηκε και άνοιξε με διπλό break για το 3-0 το αποφασιστικό σετ. Η Zheng δεν τα παράτησε και μείωσε σε 3-2, αλλά η Sabalenka πήρε ξανά προβάδισμα με διπλό break στο 5-2.

Μείωσε προσωρινά σε 5-3 η Κινέζα, πριν η Sabalenka να "κλειδώσει" τελικά τη νίκη της στο 9ο game με ένα ακόμη break για το 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 40 λεπτά αγώνα.

Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος στη σεζόν για την Sabalenka, που ήταν ακόμα πρωταθλήτρια στο Australian Open, στο US Open και στο 1000άρι του Σινσινάτι. Ήταν επίσης φιναλίστ σε άλλα 2 1000άρια, στη Μαδρίτη και στη Ρώμη.

Κάνει εκπληκτική σεζόν η 26χρονη Λευκορωσίδα, η οποία θα μειώσει μετά από τον τίτλο στη Γουχάν τη διαφορά της από την Iga Swiatek στους 69 μόλις βαθμούς, ενώ στο Race είναι ήδη στην 1η θέση και μάλιστα πήρε μια διαφορά 806 βαθμών από την Swiatek. Αυτό σημαίνει πως το προβάδισμά της πλέον για το Year-end No.1 είναι ξεκάθαρο, με μόλις ένα τουρνουά στο οποίο θα αγωνιστούν αμφότερες να απομένει, το WTA Finals της Ριάντ (2-9 Νοεμβρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots