WTA
Προκρίθηκε στην 8άδα και πέρασε 1η στο Race η Sabalenka! (vids)

 
Προκρίθηκε στην 8άδα και πέρασε 1η στο Race η Sabalenka! (vids)
© Jimmie48/WTA
tn team Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 - 16:15

H Aryna Sabalenka επέστρεψε από σετ πίσω, απέκλεισε τη Yulia Putintseva στη Γουχάν και πέρασε στην 1η θέση του Race.

Στα χέρια της Sabalenka βρίσκεται πλέον το πλεονέκτημα για το Year-end No.1, με τη Λευκορωσίδα τενίστρια να προσπερνάει την Iga Swiatek στο Race, μετά και τη σημερινή νίκη της στη Γουχάν.

Αν και βρέθηκε πίσω με σετ, η Sabalenka βρήκε τον δρόμο της και επικράτησε της Putintseva με 1-6, 6-4, 6-0, για να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Wuhan Open.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την Sabalenka, που έχασε 6 συνεχόμενα games στο 1ο σετ και το έχασε πολύ γρήγορα. Στη συνέχεια απειλήθηκε στο 2ο σετ, στο οποίο αντιμετώπισε break point σε πολύ κρίσιμο σημείο, όταν ήταν πίσω με 3-4.

Έσωσε το break point και κράτησε το σερβίς της για να μείνει στο ματς αρχικά, ισοφαρίζοντας σε 4-4, κάνοντας έπειτα και το μεγάλο break, το οποίο άλλαξε τα δεδομένα και της έδωσε το πάνω χέρι στο 2ο σετ.

Με love service game έκλεισε το σετ στο 6-4 η Sabalenka, η οποία δεν κοίταξε πίσω της μετά απ' αυτό και δεν έχασε ούτε ένα game στο 3ο σετ, για να το πάρει με 6-0 και να φτάσει τα 9 κερδισμένα games στη σειρά!

Αυτή ήταν η 17η νίκη στις 18 τελευταίες αναμετρήσεις για την Sabalenka, που κάνει τρομερό 2ο μισό στη σεζόν και σε συνδυασμό με την απουσία της Swiatek από τα τουρνουά της Ασίας έχει καταφέρει να την πλησιάσει πάρα πολύ στην παγκόσμια κατάταξη και να την ξεπεράσει ήδη στο Race.

Συγκεκριμένα, ενώ η διαφορά τους είχε φτάσει και κοντά στους 5.000 βαθμούς πριν λίγες μόνο εβδομάδες, την επόμενη Δευτέρα θα είναι στους 680 βαθμούς στη χειρότερη, ενώ μπορεί να μειωθεί ακόμα και στους 69 βαθμούς, αν η Λευκορωσίδα κατακτήσει τον τίτλο στη Γουχάν.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει μια εκ των Beatriz Haddad Maia και Magdalena Frech.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots