WTA
"Φορτσάρει" για το Νο.1 η Sabalenka

 
"Φορτσάρει" για το Νο.1 η Sabalenka
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 - 12:41

Μετά και την κατάκτηση του Wuhan Open, η Aryna Sabalenka πλησίασε την Iga Swiatek στους 69 βαθμούς, ενώ είναι το μεγάλο φαβορί για να την ξεπεράσει και να πάρει το Year-end No.1.

Η Sabalenka κάλυψε μέσα στους τελευταίους 2 μήνες μια διαφορά 4.000 βαθμών σχεδόν από τη Swiatek - συγκεκριμένα στις 5 Αυγούστου η Iga είχε 3.749 βαθμούς περισσότερους - με αποτέλεσμα να την πλησιάσει στους 69 μόλις βαθμούς αυτή την εβδομάδα, μετά και την τελευταία επιτυχία της στη Γουχάν.

Έπαιξε ρόλο και η απουσία της Swiatek τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά η Sabalenka κάνει ένα τρομερό δεύτερο μισό στη χρονιά, έχοντας κατακτήσει ήδη 3 μεγάλους τίτλους, το US Open, το 1000άρι του Σινσινάτι και το 1000άρι της Γουχάν.

Και μπορεί φαινομενικά οι δυο τους να είναι πολύ κοντά και η Iga να παραμένει 1η, στην πραγματικότητα όμως η Sabalenka είναι εκείνη που βρίσκεται πλέον σε θέση οδηγού για το Year-end No.1, αφού στο Race έχει ξεπεράσει την Swiatek, κατά 800 βαθμούς.

Θα περάσει σίγουρα δηλαδή στο Νο.1 μόλις αφαιρεθούν οι βαθμοί του περσινού WTA Finals και της αρκεί μια πορεία μέχρι τον τελικό του Finals (ή και μέχρι τα ημιτελικά αν είναι αήττητη στο round robin), ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά το Year-end No.1. Μπορεί φυσικά να το πάρει και χωρίς να κατέβει στο τουρνουά, αν η Swiatek δεν μπει στον τελικό.

Οι δυο κορυφαίες του κόσμου έχουν δημιουργήσει μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες, αλλά η κούρσα της παγκόσμιας κατάταξης παραμένει ενδιαφέρουσα και πιο χαμηλά. Η Coco Gauff προσπέρασε την Jessica Pegula στο Νο.3 του κόσμου, με την Elena Rybakina να μένει στο Νο.5.

Η Jasmine Paolini βρίσκεται στο Νο.6, η Qinwen Zheng στο Νο.7, η Emma Navarro στο Νο.8, η Danielle Collins στο Νο.9 και η Beatriz Haddad Maia, η οποία κέρδισε 2 θέσεις, στο Νο.10 (ισοφάρισε το career high της).

Στο Νο.12 ανέβηκε η Anna Kalinskaya, που κέρδισε μια θέση και βελτίωσε το career high της, ενώ στο Νο.14 ανέβηκε η Paula Badosa, που ήταν επίσης κερδισμένη κατά μια θέση.

Στο Νο.22 του κόσμου διατηρήθηκε η Μαρία Σάκκαρη, ενώ στο Νο.24 ανέβηκε η Magdalena Frech, σημειώνοντας νέο career high. Μετά την πορεία της στα ημιτελικά της Γουχάν, η Xinyu Wang κέρδισε 12 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.39 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots