WTA
Η Sabalenka έβαλε "φρένο" στην Gauff και πέρασε στον τελικό! (vids)

 
Η Sabalenka έβαλε "φρένο" στην Gauff και πέρασε στον τελικό! (vids)
© Jimmie48/WTA
tn team Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2024 - 14:18

H Aryna Sabalenka σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Coco Gauff και προκρίθηκε στον τελικό του Wuhan Open.

Μια ακόμα πολύ σημαντική νίκη για την επιστροφή της στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε η Aryna Sabalenka, η οποία επιβλήθηκε με 1-6, 6-4, 6-4 της Coco Gauff και μπήκε στον τελικό του 1000αριού της Γουχάν.

Για 2ο παιχνίδι στο τουρνουά έχασε το 1ο σετ εύκολα η Sabalenka, η οποία είχε βρεθεί πίσω με 1-6 και στην αναμέτρησή της με τη Yulia Putintseva στη φάση των "16". Για 2η φορά ωστόσο βρήκε και το δρόμο προς την ανατροπή, κερδίζοντας ένα πολύ δύσκολο 2ο σετ κόντρα στην Gauff, που προηγήθηκε 3 φορές με break στο 2ο σετ και ήταν πάνω μέχρι και με 6-1, 4-2.

Η Sabalenka κέρδισε τους 8 από τους 10 επόμενους πόντους για να ισοφαρίσει και σε ένα πολύ κρίσιμο 9ο game έσβησε break point, για να περάσει μπροστά με 5-4. Συνέχισε το σερί της με νέο break στο 10o game, που της χάρισε το σετ με 6-4.

Στο 3ο σετ η Sabalenka προηγήθηκε με 3-0, έφτασε σε εκείνο το σημείο τα 7 κερδισμένα games στη σειρά, και όλα έδειχναν ότι είχε καθαρίσει την αναμέτρηση. Η Gauff έσβησε 3 break points για το 0-4 και μείωσε σε 1-3, ενώ αργότερα έκανε και το break back, για να επιστρέψει ξανά στο παιχνίδι και να ισοφαρίσει στο 4-4.

Τελικά, η Sabalenka κατόρθωσε να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση της νεαρής Αμερικανίδας, που την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησε το 1000άρι στο Πεκίνο, με νέο break στο 10ο game, για να πάρει και αυτό το σετ με 6-4. Μοιραίο για την Gauff ήταν τα 21 αβίαστα λάθη, με τα οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα.

H Sabalenka έφτασε τις 16 συνεχόμενες νίκες στη Γουχάν, ενώ παράλληλα μετράει 19 νίκες στις 20 τελευταίες αναμετρήσεις της στο tour.

Έχει περάσει ήδη στο Νο.1 του Race, αφήνοντας πίσω της την Iga Swiatek, την οποία πλησιάζει όλο και περισσότερο και στην παγκόσμια κατάταξη. Τώρα υπολείπεται 419 βαθμών της Πολωνής, ενώ αν κερδίσει και στον τελικό αύριο θα μειώσει τη διαφορά στους 69 βαθμούς!

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Qinwen Zheng, που πήρε το ντέρμπι της Κίνας στον άλλον ημιτελικό, επικρατώντας της Xinyu Wang, με 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots