ATP
Race: Εντός 8άδας για Τορίνο ο Djokovic

 
Race: Εντός 8άδας για Τορίνο ο Djokovic
© Shanghai Masters
tennisnews team Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 - 13:46

Μετά το καλό τουρνουά του στη Σαγκάη, ο Novak Djokovic μπήκε και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης για το ATP Finals του Τορίνου.

Μπορεί να δήλωσε ότι το ATP Finals δεν αποτελεί πια στόχο του, άλλωστε πέρσι με την 7η κατάκτηση έγινε ο πολυνίκης του θεσμού, αλλά είναι πολύ πιθανό να προκριθεί και αυτή τη χρονιά στο Τορίνο ο 37χρονος Σέρβος.

Παρότι αγωνίζεται σε λίγα τουρνουά φέτος και για τα δεδομένα του είναι μια κακή σεζόν, χωρίς να έχει κερδίσει Grand Slam για 1η φορά μετά το 2017 και χωρίς να έχει ούτε Masters τίτλο, ο Djokovic έκανε μια καλή πορεία μέχρι τον τελικό της Σαγκάης και ανέβηκε από το Νο.6 του Race, μπαίνοντας για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Είναι ζήτημα επιλογής από δω και πέρα για τον Nole, αν θα θελήσει μετά τη Σαουδική Αραβία, όπου έχει υποχρεώσεις για το Six Kings Slam αυτή την εβδομάδα, το αν θα επιστρέψει στα ευρωπαϊκά indoor και παίξει στο Masters του Bercy, ή αν θα προτιμήσει να περάσει χρόνο με την οικογένειά του.

Έχει πάντως πιθανότητες να μπει στο ATP Finals ακόμα και αν δεν παίξει σε άλλο τουρνουά, αφού αυτή τη στιγμή έχει 605 βαθμούς περισσότερους από τον 9ο της λίστας, Alex De Minaur.

Αυτός που κινδυνεύει άμεσα πια με το να μείνει εκτός για 1η φορά μετά το 2018 είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έμεινε χαμηλά, στη 12η θέση, μετά και το προτελευταίο Masters της χρονιάς. Θα παίξει ακόμα στο 250άρι της Αμβέρσας, στο 500άρι της Βασιλείας και στο 1000άρι του Παρισιού ο Στέφανος, με την ελπίδα να κάνει ένα δυναμικό κλείσιμο στη σεζόν και να πάρει και το εισιτήριο για το Τορίνο, όπου προκρίνεται συνεχόμενα από το 2019 μέχρι το 2023.

Θυμίζουμε πως στο Τορίνο έχουν προκριθεί ήδη οι Jannik Sinner, Carlos Alcaraz και Alexander Zverev, με τον Daniil Medvedev να είναι θέμα χρόνου να μπει και αυτός και τον Taylor Fritz να είναι ο επόμενος στη λίστα.

Δείτε αναλυτικά πως έχει διαμορφωθεί το Race για το Τορίνο:

Αναλυτικά το Race εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots