ATP
Πρώην φυσιοθεραπευτής Sinner: "Φαίνεται πως ήμουν ο μόνος που έφταιγε, αλλά δεν είναι έτσι"

 
Πρώην φυσιοθεραπευτής Sinner: "Φαίνεται πως ήμουν ο μόνος που έφταιγε, αλλά δεν είναι έτσι"
tn team Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024 - 11:51

Ο πρώην φυσιοθεραπευτής του Jannik Sinner, Giacomo Naldi, εξήγησε πως τα πράγματα με την υπόθεση ντόπινγκ του Ιταλού τενίστα δεν είναι έτσι όπως ακριβώς έχουν περάσει στην κοινή γνώμη και είπε ότι θα μοιραστεί τη δική του εκδοχή της ιστορίας όταν όλα τελειώσουν.

"Λυπάμαι πολύ, μακάρι να μπορούσα να πω όλα όσα συνέβησαν, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για μια υπόθεση που ακόμα δεν έχει κλείσει. Ελπίζω πως αργά ή γρήγορα θα μπορέσω να εξηγήσω τι συνέβη και να δώσω λίγο φως στην υπόθεση, γιατί με τις εκδοχές που ακούμε τώρα δίνεται η εντύπωση πως εγώ ήμουν ο μόνος που έφταιγε για ό,τι έγινε, όμως δεν είναι έτσι", είπε σε δηλώσεις του στο Leggo ο Ιταλός φυσιοθεραπευτής.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την εκδοχή της πλευράς Sinner, αυτής που ήδη αθώωσε μια φορά τον Ιταλό σε ανεξάρτητο δικαστήριο, ο Naldi ήταν εκεινος που χρησιμοποίησε το σκεύασμα που περιείχε την ουσία κλοστεβόλη, για ένα τραύμα που είχε στο χέρι του. Παράλληλα με τη χρήση που έκανε, έκανε και μασάζ χωρίς γάντια στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, με αποτέλεσμα να εισέλθει η απαγορευμένη ουσία στο σώμα του Sinner. Ο Ιταλός απέλυσε τον Naldi μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης του και συνεργάζεται πλέον με τον πρώην φυσιοθεραπευτή του Djokovic, Ulises Badio.

Παρότι τα στοιχεία που είχε η πλευρά Sinner ήταν αρκετά για να τον αθωώσουν πρωτόδικα, θυμίζουμε πως η υπόθεση δεν έκλεισε ακόμα, αφού η WADA άσκησε έφεση και ο Ιταλός θα δικαστεί και στο CAS.

Ο Naldi πάντως είπε πως ο Sinner τερμάτισε με ευγενικό τρόπο τη συνεργασία τους και απ' ότι φαίνεται δεν του κρατάει κακία: "Έχουμε μια εγκάρδια σχέση με τον Jannik. Ήταν πολύ ευγενικός και όταν γεννήθηκε η Letizia (η κόρη του), μου έστειλε μήνυμα."

Θέλει όμως και να αποκατασταθεί η φήμη του ο Ιταλός φυσιοθεραπευτής, που δεν κρύβει ότι δέχτηκε cyberbullying: "Γενικά έχω λάβει αρκετή στοργή αυτό τον καιρό, ειδικά από τους ανθρώπους που με γνωρίζουν προσωπικά. Στα social media όμως διάβασα άσχημα μηνύματα και δέχτηκα ύβρεις. Γιατί αυτό που συνέβη, ο τρόπος που έγινε η αφήγηση αυτής της ιστορίας, ήταν λίγο άσχημος για μένα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots